Ponedjeljak, 27. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mama dobila kaznu jer se njen četverogodišnjak pomokrio u parku

Preuzmite sliku

Michiko Sasaki doživjela je neugodno iskustvo nakon što je dobila kaznu od 50 dolara, jer je dopustila četverogodišnjem sinu da se pomokri u njujorškom parku.

The Post izvještava da je sina odvela do najbližeg toaleta u parku, ali na njemu je stajao natpis “Zabranjeno korištenje”. Obuzela ju je panika, jer joj je sin rekao da će se pomokriti u gaćice.

“Bio je hian slučaj, pa sam mu rekla da ćemo spustiti njegove hlačice i pomokriti se u blizini”, objasnila je.

Međutim, nekoliko trenutaka kasnije, do Sasaki je prišlo pet ili šest službenika parka. Tražili su od nje ličnu kartu kako bi joj mogli napisati kaznu.

“Nisam se slagala s time da me kazne, jer javni WC nije bio u funkciji. Na kraju sam im ipak predala dokumente. Uručen mi je poziv s novčanom kaznom od 50 dolara i poziv na saslušanje 2. jula”, kaže Sasaki.

Tvrdi da je jedan od službenika doveo u pitanje njen odgoj i rekao joj da je sina trebala odvesti u obližnju zgradu u kojoj se nalazi otmjeniji restoran.

“Bili su izuzetno grubi i drski. Ponizili su me. Pitali su me kako nisam odvela dijete na WC prije dolaska u park. Također, rekli su da je dijete dovoljno staro da zadrži nuždu. Cijela situacija bila je suluda”, opisala je.

Mnogi restorani, kafići i barovi, koji su nekoć dopuštali javnosti korištenje zahoda, više to ne čine za sve, već isključivo za goste lokala.

“Javno mokrenje u parkovima zabranjeno je i molimo sve da koriste za to predviđene prostore”, odgovorio je glasnogovornik Odjela za parkove grada New Yorka novinarima The Posta.

Sasaki se nada da će se izboriti za svoju kaznu i da je neće platiti.

“Naravno da 50 dolara nije puno, ali to je sada već stvar principa. Ne kažem da bismo svi trebali izaći i piškiti na sporednim stazama, to nije u redu za odrasle, međutim, radilo se o djetetu u hitnoj situaciji,” rekla je ona. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,