Ponedjeljak, 27. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Luksuzni neboder u kojem će vlasnici parkirati automobil u svom domu bez obzira na kojem spratu živjeli

Preuzmite sliku

Ostakljena garaža na svakom spratu nebodera omogućavat će vlasnicima da neprimjetno uđu i izađu iz svojih stanova i automobila bez prevelike pompe.

Kada se izgradi, Bentley Residences će biti najviša stambena zgrada uz ocean u Sjedinjenim Američkim Državama. Izdizat će se na 62 sprata u aveniji Collins u takozvanoj milijarderskoj ulici u Sunny Isles Beachu u južnoj Floridi.

  • Riječ je o zajedničkom projektu arhitektonske kompanije Seiger Suarez, građevinske kompanije Dezer i proizvođača automobila Bentley koji će obuhvatati više od 200 luksuznih stanova, prenosi punkufer.hr.

    Zanimljivost ovog monumentalnog nebodera je poseban lift za vozila zahvaljujući kojim će vlasnici moći svoje limene ljubimce parkirati u domu bez obzira na to na kojem spratu živjeli.

  • Ostakljena garaža na svakom katu nebodera omogućavat će vlasnicima da neprimjetno uđu i izađu iz svojih stanova i automobila bez prevelike pompe. Ovo će posebno odgovarati slavnim osobama koji će na taj način moći izbjeći znatiželjne fotoobjektive paparazzija.

  • Svaki stan će imati i ograđeni balkon, saunu i vanjski tuš. Unutar nebodera naći će se mjesta i za spa zonu, bazen, teretanu, kino-dvoranu, restoran i bar namijenjen za ljubitelje viskija, kao i zajednički park i vrt.

  • Neboder Bentley Residences bi trebao biti izgrađen kroz četiri godine, a početna cijena stanova iznosi 4,2 miliona američkih dolara. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje