Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ljekari ne znaju uzrok: Djevojčica kihne i do 8.000 puta dnevno (VIDEO)

Preuzmite sliku

Majka djevojčice Ire Saxena, koja kihne i do 8000 puta dnevno, je očajna i moli za pomoć. Doktori već sedmicama pokušavaju otkriti zbog čega toliko kiše. Misteriozni slučaj muči doktore koji su već isključili tipične bolesti, poput prehlade i alergija, prenosi Mirror.

Ira prestane s kihanjem jedino kad spava, ali onog trenutka kad se probudi, kihanje ponovo počne. Zbog toga ne može ići ni u školu. Majka Priya je odvela kćerku u privatne klinike i vodila je kod raznih specijalista, ali niko nije uspio otkriti u čemu je problem.

“Probudila se prije tri sedmice i počela kihati. I nije prestala. Počelo je sporo, a onda svaki idući dan je kihala sve više i više. Doktori kažu da je moguće da mozak šalje krive signale, ili da je tik, ali niko nije siguran. Testirana je na sve alergije, davali su joj antihistaminike, steroide i razne sprejeve, ali ništa ne pomaže” kaže majka Prija. Majka ju je odvela i na hipnoterapiju i za vrijeme seanse nije kihala, ali čim je završilo, nastavila je kihati. Zakazala je i termin kod homeopata.

“Jedino utješno je što barem mirno spava. Jedino tada ne kiše i može spavati cijelu noć”, dodaje Prija. Ira je učenica osnovne uškole u Kolchesteru, ali ne može pratiti nastavu zbog problema s kihanjem. “Jako je frustrirajuće što ne može ići u školu, ali školsko osoblje ima razumijevanja. Pokušala se jednom i vratiti u školu, ali nije išlo. Kihanje je u potpunosti zarobilo njen život. Ona je jako hrabra i sve to bolje podnosi od mene. Samo želim da sve bude kao prije”, iskrena je Priya.

Sličan slučaj se dogodio 2009. godine kada je Loren Johnson (12) iz SAD-a počela kihati i do hiljadu puta dnevno. Na kraju joj je doktor dijagnostifikovao potpuni pad imunološkog sistema zbog upale grla. Cahtlin Thornly iz Teksasa je 2015, godine isto počela kihati, ali doktori nisu otkrili uzrok. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,