Ponedjeljak, 27. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Konobarica ukazala na tri najčešća neprimjerena ponašanja gostiju

Preuzmite sliku

Često ljudi znaju sa nepoštovanjem da priđu konobaru ili da svojim ponašanjem izraze nepoštovanje. Iz tog razloga je jedna djevojka iz ugostiteljske branše, po imenu Krista MacKanzie, ukazala je na tri najčešća neprimjerena postupka gostiju.

Na prvom mjestu je uzimanje pića sa tacne. Ona je istakla da je to i neprimjereno, ali i štetno po konobara. Vrlo lako može da se desi da se sve sa tacne prospe, dok konobar često mora da naplati štetu.

@kristamackenzie_ The last one though.. my most hated question 🙃 #server #servertok #serverlife #servertiktok #serversoftiktok #waitress #waitresstok #waitressing #waitresslife #restaurant #hostess #hostellife #hostessproblems #foodindustry #foodindustrylife #workingatarestaurantbelike #customer #customers #annoyingcustomers #customersbelike #workingfortips #waitingtables ♬ original sound – KRISTA MACKENZIE

Druga stvar koju je istakla u svom videu a koja veoma nervira konobare je kada gosti sami pomijeraju stolove bez pitanja, ili često mijenjaju mjesta sjedenja, te konobar u gužvi ima problema oko narudžbi. Ona kaže da je uvijek kulturnije i bolje da javite konobaru da ste se premjestili, ili čak zatražite od njega bolje mjesto.

Treća stvar koja zna da iznervira konobare jeste kada gosti ne znaju koju hranu da naruče i traže prijedloge, dugo se predomišljaju, a zatim i nakon preporuka, ne odluče ništa. Kako kaže Krista, to oduzima dosta vremena u njenom poslu.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje