Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jedna od najbogatijih žena na svijetu čeka blizance u 54. godini

Preuzmite sliku

Ovakva životna priča viđa se samo u romanima. Život je od djetinjstva nije mazio, a danas je teška čak osam milijardi dolara.

Njen život zvuči kao bajka, a posljednjih dana posebno je mazi sretni prst sudbine. Naime, švajcarska multumilijarderka Margarita Louis-Dreyfus je trudna i čeka blizance. Ništa ne bi bilo čudno da Margarita nema 54 godine.

Sretnu vijest objavila je njena kompanija “Louis Dreyfus Commodities”, uz koju je vlasnica i fudbalskog kluba “Olympique de Marseille.” Otac djeteta je bankar Philipp Hildebrand, zgodni i šarmantni 52-godišnjak. Ona u švajcarskim medijima ima nadimak ‘Carica’, koji su joj nadjenuli zbog ruskih korijena i ljubavi prema skupim bundama.

 • Owner of the Olympique de Marseille Margarita Louis-Dreyfus attends the French L1 football match Paris Saint-Germain (PSG) vs Olympique de Marseille (OM) on November 9, 2014 at the Parc-des-Princes stadium in Paris. Paris won 2 to 0. AFP PHOTO / FRANCK FIFE    (Photo credit should read FRANCK FIFE/AFP/Getty Images)
 • Bajka ili život?

  Lako bi ova ljepotica mogla da bude junakinja romana kakvi su stvarani u doba realizma. Rođena je u tadašnjem Sovjetskom savezu, a sa svega sedam godina postala je siroče. Oba roditelja poginula su, a odgajio ju je djed. Osamdesetih godina stiže u Švajcarsku, gdje se udala i dobila državljanstvo. Brak se raspao, a tada je upoznala 16 godina starijeg biznismena, Roberta Louis-Dreyfusa. Vjenčali su se i dobili troje djece. Bogataš je svoje bogatstvo dodatno proširio, a obrazovana supruga pratila ga je u stopu. Sreći i ljubavi presudila je Robertova teška bolest.

  Od leukemije je obolio 2006. godine, a preminuo tri godine kasnije. Ostala je sama sa djecom, i na čelu unosnih poslova. Forbes procjenjuje njeno bogatstvo na 8 milijardi dolara. (dnevnik.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje