Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Evo koje su vaše brige na osnovu horoskopskog znaka

Preuzmite sliku

Nije neuobičajeno da se osjećate preplavljeni stresnim stvarima u životu.

Možda ste zaokupljeni velikim projektom na poslu ili se možda brinete zbog svađe sa članom porodice. Ali onda imamo i hronične brige za koje se čini da su nam uvijek u pozadini. Da bismo stekli bolji uvid u ovo, konsultovali smo profesionalne astrologe, piše bestlife.

Ovan – Strah od poraza

Ovnovi su moćnici. Vjerovatno ćete ih vidjeti kako se takmiče u sportskim igrama , upravljaju timovima u kancelariji ili podižu ruku na određenim skupovima. Zato je njihova najveća briga poraz. Imaju reputaciju da su hrabri i da nikada ne odustaju. “Oni su ratnici zodijaka,” kaže Stina Garbis , astrolog i vlasnica Psychic Stina. Pomisao da će izgubiti borbu ili još gore, da moraju odustati, njihova je velika briga.

Bik – Finansijska nesigurnost

Bikovi su vrlo odgovorni i cijene stabilnost i sigurnost iznad svega. Finansijska nesigurnost je njihova najveća briga. “Moraju znati da ima dovoljno hrane, dovoljno na štednom računu, dovoljno odjeće – da jednostavno ima dovoljno onoga što im je potrebno da prežive nepredvidiva vremena”, kaže Alice Smith , astrolog u Alice Smith Astrology. Oni takođe mrze promjene i ne prolaze dobro sa neizvjesnošću.

Blizanci – Dosada

Sa svojom inteligencijom i sposobnošću da preskaču s razgovora na razgovor, Blizanci moraju biti mentalno stimulisani u svakom trenutku. Uopšte ih ne muči spontanost, pa ne čudi što im je najveća briga dosada.

„Oni se plaše dana gdje se sve ponavlja predvidljivo – ništa se novo ne dešava, ništa ih ne iznenađuje i ništa ih ne oduševljava“, kaže Smith.

 • Rak – Gubitak voljene osobe

  Rak je po prirodi orijentiran na porodicu, tako da ne može a da ne brine o gubitku. Prema Smithu, oni se također brinu da drugi neće biti tu za njih u vrijeme kada im je potrebno, a  osjećaj napuštenosti ne odgovara ovim emocionalnim vodenim znakovima, piše Tuzlanski.ba.

  Lav –  Sramota

  Lavovi vole da se pokazuju i da budu u centru pažnje. Međutim, pri tom ne žele da prave budalu od sebe. Osramotiti se pred prijateljima, saradnicima ili njihovim partnerima je nešto zbog čega se lavovi nerviraju. „Ne bi voljeli da budu ismijani zbog svojih grešaka, šta god da je,“ kaže Garbis. Ovi vatreni znakovi imaju veliki ego i žele da budu viđeni, ali samo u najboljem mogućem svjetlu.

  Djevica – Nered

  Djevice žive za red. Oni imaju savršene liste obaveza i kalendare označene bojama. Nedostatak organizacije, kašnjenje s plaćanjem računa  ili nedostatak vremena za čišćenje prije nego što društvo dođe, sve je to nevjerovatno uznemirujuće za Djevice, kaže Garbis. Zbog njihove perfekcionističke prirode, potrebno im je da sve bude na određeni način i može nastati haos ako stvari nisu ispravno postavljene ili isplanirane.

 • Vaga – Biti sam

  Ovaj znak je prilično popularan, ali oni su preokupirani da li ih drugi ljudi vole ili ne. Oni se ne plaše samo da će biti sami u platonskim prijateljstvima, već se i plaše da nikog neće pronaći romantično. Smit kaže da bi Vage bilo dobro da se podsjete da njihovim znakom vlada Venera, planeta koja predstavlja ljubav i ljepotu: “One vjerovatno nikada neće biti same ako odišu milošću, poštenjem, prihvatanjem i ljubaznošću.”

  Škorpija – Izdaja

  Škorpije imaju tendenciju da budu zatvorene dok zaista nekoga ne upoznaju. A ako ste jedan od rijetkih sretnika koje su pustili u svoje živote, nemojte to uzimati zdravo za gotovo. Ovi emocionalni i složeni vodeni znakovi brinu da bi u bilo kojem trenutku nešto moglo poći po zlu ili da će ih izdati oni koji su im najbliži.

  Strijelac – Strah od obaveza

  Strijelac živi za istraživanje. Uvijek su na svom sljedećem putovanju ili eksperimentišu s nečim uzbudljivim poput nove boje kose ili novog hobija – samo zato što tako žele u trenutku. Stoga, kad god se čini da ih nešto vezuje ili sputava, oni se uznemire. Drugim riječima, imaju strah od obaveza . “Ovi vatreni znakovi se brinu da će izgubiti nedostatak radosti i zadovoljstva ako se posvete jednoj stvari”, kaže Garbis.

  Jarac – Neuspjeh

  Jarčevi su orijentisani ka cilju i uvijek traže uspjeh, bilo da se radi o karijeri ili privatnom životu. Dakle, nije ni čudo što se najteži horoskopski znak brine o tome da ne iznevjeri sebe i druge oko sebe. “Oni su vođe zodijaka i ideja da mogu propasti je užasan strah”, kaže Garbis.

 • neuspjeh
 • Vodolija – Nedostatak autoriteta

  Vodolija voli da bude na sjedištu vozača. Moraju biti u stanju da sami donose odluke i kontrolišu svoju sudbinu. “Autentičnost, posredništvo, individualnost – sve su ove vrijednosti izuzetno važne i neophodne za uspješan život Vodolije”, kaže Smith. Njihova nezavisnost i jedinstven pogled na svijet dovode do straha od nepostojanja autoriteta. 

  Ribe- Strah da budu povrijeđene

  Osetljive Ribe vole da su na usluzi drugim ljudima. Ali one se brinu da će biti povrijeđene. Smith kaže da se “često osjećaju kao da su male ribe u velikom ribnjaku koji je ispunjen mnogo većim i strašnijim stvorenjima.” Ponekad mogu biti naivne i nastavit će davati drugima, a da nikada ne dobiju ništa zauzvrat . Poput Vaga, ove ribe vole ljude i teško im je postaviti granice.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje