Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Evo kako spavanje može sabotirati vašu vezu

Preuzmite sliku

Spavanje bitno utiče na kvalitet života.

Neodstatak sna dovodi se u vezu s razdražljivošću, rizikom od karcinoma, dijabetesa, kardiovaskularnim bolestima, gojaznošću, lošim mentalnim zdravljem. Međutim, prema mišljenju stručnjaka, spavanje igra i važnu ulogu i u uspjehu vaše ljubavne veze. Tvrde da postoji čitav niz loših navika u krevetu koje bi mogle da znače da ste na dobrom putu za raskid.

“Navike spavanja parova mnogo govore o njihovom odnosu. Normalno je otići u drugu sobu ako vaš partner neprestano hrče, ali to postaje problem ukoliko odlaskom u drugu sobu izbjegavate partnera”, rekla je trener za veze Ané Auret za The Independent.

Između ostalog, da nešto nije u redu moglo bi značiti i ako spavate okrenuti leđima jedno drugom, što stvara osjećaj isključenosti. Rješenje je da se potrudite da provedete neko vrijeme zajedno u krevetu tako što ćete se okrenuti jedno prema drugom i skloniti sve što vam se nalazi na putu da budete bliski. Također, problem je i borba za pokrivač, a stručnjak za veze Jo Barnett ističe da je tajna u kompromisu.

“Budite blagonakloni prema potrebama vašeg partnera i potražite rješenje koje vas oboje zadovoljava, poput posebnog pokrivača”, navodi Barnett.

Bez obzira na to na kakvom krevetu spavate, ne postoji opravdanje za jaz između vas i vašeg partnera, ali ako ste se sa partnerom dogovorili da tako spavate ne bi trebalo da bude većih problema.

Nekim ljudima jednostavno treba prostor kako bi mogli da se smire i utonu u san”, kaže Barnett.

Odlazak u krevet u različito vrijeme može imati trajan uticaj na vaš odnos. Zbog toga bi neki mogli da se osjećaju usamljeno, a na kraju i razdraženo, jer im partner dolazi u krevet u pola noći i budi ih.

Istovremeno, to bi moglo biti rješenje za one koji imaju poteškoće da utonu u san dok neko leži pored njih ili hrče. To nije najromantičnije rješenje, ali barem niko ujutru neće biti nervozan jer se nije naspavao. (novosti.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,