Nedjelja, 17. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Evo kako da njegujete sebe i svoje tijelo kada ne možete u spa centar

Preuzmite sliku

Posjeta vašem omiljenom salonu ili spa centru u ovom vanrednom vremenu nije moguća opcija, ali to ne znači da prestajete voditi računa o sebi. Same sebi možete pomoći a ovih je dana to jako važno, piše Cosmopolitan.

Sljedeći savjeti mogu vam pomoći da kod kuće dobijete prijeko potrebno vrijeme i njegu, prenosi Tuzlanski.ba.

Priuštite sebi masažu tjemena pod tušem

Masaža tjemena ne pruža vam samo olakšanje stresa, jedno istraživanje pokazalo je da može pomoći i u zadebljanju vaše kose. Za ovo vam nisu potrebna otmjena ulja ili alati, vaš omiljeni šampon i vrhovi prstiju su sve što trebate. Dok šamponirate kosu, nježno trljajte tjeme kružnim pokretima, jastučićima prstiju (bez noktiju). Učinite to otprilike pet minuta, dok ne prekrivate sve dijelove tjemena.

Napravite DIY tretmane za kosu svake sedmice

Jedan od načina brige bez potrebe da idete u svoj omiljeni salon radi vašeg sedmičnog  vrućeg ulja je pomoću tretmana za kosu. Odaberite proizvode napravljene posebno za rješavanje vaših osobnih problema s kosom, poput friziranosti i neuredne kose. Za razliku od salonskih tretmana koji traju 30 minuta ili više, kod kuće maske za kosu su mnogo prikladnije. Samo je masirajte na čistoj, vlažnoj kosi; ostavite da odstoji oko tri minuta, a potom isperite. Ne zaboravite da to radite svake sedmice da biste maksimalno iskoristili prednosti proizvoda.

Vlažite kožu

Kad ste kod kuće, svjesno se potrudite da prioritetno postavite njegu kože.  Stručnjaci kažu da je najbolje vrijeme za nanošenje ovlaživača kada je vaša koža vlažna, pa nanesite kreme odmah nakon vaše tople kupke ili tuširanja.

Uradite detox ispod pazuha

Za svakodnevno održavanje, operite i očistite svoje pazuhe hidratantnim sapunom. To pomaže uklanjanju bakterija i nakupljanja proizvoda, dok je još nježan prema koži. Pilingom ispod pazuha jednom ili dva puta sedmično uklonite mrtve stanice kože. Obavezno koristite lagani deo, poput suhog seruma, koji pomaže u obnovi kože.

Budite pažljiviji na svojoj oralnoj njezi

Briga o sebi nije samo u izravnavanju svoje rutine ljepote. Imajte na umu da će i drugi dijelovi vašeg tijela trebati dodatnu pažnju. Najbolji način da izbjegnete nepotrebnu posjetu stomatologu je da budete savjesni svojih navika oralne njege. Redovno četkajte zube pastom za zube koja sadrži antibakterijske sastojke koji se bore protiv klica koje izazivaju loš zadah. Ne morate napustiti udobnost i sigurnost svog doma da biste dobili vrijeme koje zaslužite. Uz malo napora, pravih proizvoda i dovoljno vremena, možete se brinuti o sebi bez obzira gdje se nalazili. (Tuzlanski.ba.)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje