Utorak, 27. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Četiri razloga zbog kojih muškarci prestaju da se bore za srca žena

Izgubili su duh avanturizma, prestali su da se penju na prozore dragih žena, pjevaju serenade, osvajaju raznim „sitnicama“…

Zašto se to dogodilo? Postoje razlozi za sve.

1. Feminizam

Da, današnje žene su vatrene feministkinje – one su dobre u poslu, znaju da upravljaju karijerom, poprave slomljenu policu, promijene gumu na automobilu, a smatra se skoro uvredom ukoliko muškarac plati umjesto njih u restoranu. Žene su postale nezavisne – to je realnost današnjih dana. Ne treba im muškarac da bi im pomogao, zadržao ih, hranio i vodio u daleka odmarališta – one su sasvim sposobne da sve to rade. Pa zašto bi muškarci trebalo da izađu iz svoje zone komfora i urade bilo koju ludost zbog srca snežne kraljice, ako ipak budu odbijeni?

2. Proračunate žene

Pored feminizma, savremene žene su prave račundžije – i niko to ne može poreći. Ovo nije dobro, a nije ni loše – to je samo činjenica. Mnoge dame traže muškarce samo sa debelim novčanikom i velikim brojem nula na karticama kako bi zadovoljile svoje potrebe i želje. Ovo ponašanje odbija muškarce, jer svi žele čistu, stvarnu ljubav i bore se za srce dame koja će umesto kalkulatora željeti srce nekog muškarca.

3. Pristup ženama

Nekada su muškarci bili romantični, tražili su ruku dame i čekali da dobiju saglasnost roditelja. Onda bi priredili veličanstveno vjenčanje, a onda je mogao da dobije pristup duše i tijela svoje voljene. Sada je sve mnogo jednostavnije – pa ovdje plemeniti vitez nije neophodan.

4. Zadovoljstvo sa obje strane

Već odavno je seks prestao da bude tabu tema. O seksu se otvoreno raspravlja, piše se na plakatima, seks se gleda na televizijskim ekranima. Mnoge žene sada svesno traže čovjeka isključivo kao partnera za seks. Ozbiljna veza, rutina, lojalnost i ljubomora – sve to apsolutno nije potrebno, jer je potrebno dosta vremena, truda i energije. (zenskimagazin.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,