Subota, 18. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Brzo i lako: Pet razloga zbog kojih je smoothie idealan ljetni doručak

Veliki broj ljudi ljeti poseže za brzim i jednostavnim doručkom. Pored toga, volimo da nas razbudi i osvježi, a baš to nam pruža smoothie.

Osim toga, zbog vode koju sadrži voće i povrće, kao i zbog samog dodatka željene tekućine, osigurava hidrataciju koja nam je ovih dana potrebnija nego ikada. Njegova priprema nudi brojne prednosti, od brzine do gubljenja kilograma, piše Zadovoljna.hr

Priprema se vrlo brzo

Sigurno ste i pretpostavili da je baš jedan od pet razloga brzina. Smoothie ćete vrlo brzo i lako pripremiti. Sve što trebate uraditi jeste staviti željenu kombinaciju u blender i uključiti ga. Ako želite mali savjet plus, kako da to učinite još brže, unaprijed pripremite povrće i voće i stavite u zamrzivač.

Možete ga prilagoditi svojim potrebama i željama

Smoothie pravite onako kako vi želite, po svim vašim mjerama i potrebama. Na primjer, ako imate nekih zdravstvenih problema, uvijek možete pronaći recept na internetu šta je baš dobro za vas i to staviti u smoothie. Kako se okusi namirnica stapaju, u smoothie možete dodati i voće i povrće koje inače ne volite, no za koje znate da je dobro za vaš organizam.

Pruža osvježenje

Najčešće u smoothie stavljamo hranu koja je prethodno bila u frižideru ili zamrzivaču. Upravo to će dati svježinu vašem doručku. Pored toga, ako pripremite i previše, uvijek možete ostaviti višak u frižider, i osvježiti se u toku dana.

Lako se prenosi do radnog mjesta

Iz blendera prebacite smoothie u omiljenu flašicu i spremni ste za pokret.

Doprinosi gubljenju kilograma

Ovo vam je sigurno najdraži razlog od svih pet. Osim što se brzo priprema, njegova druga najveća prednost jeste što uz njega možemo gubiti i kilograme. Neusporedivo je boljeg hranjivoh sastava od nekih peciva i slatkiša.

Ciljano korištenje određenih namirnica može znatno ubrzati čitav proces gubljenja kilograma. Nutricionisti preporučuju da se u smoothie stave borovnice, kokosovo ulje, špinat, chia sjemenke, đumbir i cimet. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje