Petak, 24. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bogataš troši milione kako bi se pomladio: Želi ponovo imati 18, pomlađuje sve organe…

Preuzmite sliku

Bryan Johnson je postao besramno bogat nakon što je u 30-im godinama života osnovao Braintree Payment Solutions, iznimno uspješnu kompaniju koju je 2013. prodao eBayu za vrtoglavih 800 miliona dolara.

Tajkun Bryan Johnson (45) troši oko 2 miliona dolara godišnje kako bi se pomladio i ponovno izgledao kao 18-godišnjak. Plaća tim od preko 30 ljekara i medicinskih stručnjaka koji bi mu trebali pomoći da ‘preokrene proces starenja’.

Redovno ga nadziru i testiraju gotovo svaki njegov organ. Između ostalog, tu su i pretrage krvi, MRI, ultrazvuk i kolonoskopija. Do sad je napravio 33.537 slika svojih crijeva. Prati sve, od težine kostiju do broja noćnih erekcija. Cijeli proces pažljivo se dokumentuje, prenosi 24sata.hr.

 • Johnson se budi u 5 ujutro, uzima dvadesetak dodataka prehrani dnevno i jede strogu vegansku hranu koja uključuje raznovrsno povrće, bobičasto voće i orašaste plodove. Vježba sat vremena po 25 ciljanih vrsta vježbi. Na kožu nanosi sedam vrsta krema.

  Kaže da dnevno unosi tačno 1977 kalorija, osiguravajući tako da mu vrijednost tjelesne masti ostane između 5 i 6 posto. Također, dva sata prije spavanja nosi posebne naočale koje blokiraju plavu svjetlost, a u krevet ide svaki dan u isto vrijeme.

  – Moj svjesni um nikad se ne pita šta želim jesti, pita se moje tijelo – rekao je pa pojasnio redovna testiranja organa koja mu rade.

  – Ova mjerenja pitaju moju jetru i moje srce i moju DNK metilaciju šta im je potrebno za biološki napredak. Nema nagađanja, nagađanje ne dolazi u obzir – pojasnio je.

 • On i njegovi ljekari tvrde da je u dvije godine smanjio svoju ukupnu biološku dob za više od pet godina te sada ima srce 37-godišnjaka, kožu 28-godišnjaka, a kapacitet pluća i kondiciju kao 18-godišnjak.

  Njegov medicinski tim predvodi Oliver Zolman, 29-godišnji ljekar koji istražuje terapije starenja u Cambridgeu.

  Prodao je kompaniju za 800 miliona dolara

  Johnson je postao besramno bogat nakon što je u 30-im godinama života osnovao Braintree Payment Solutions, iznimno uspješnu kompaniju koju je 2013. prodao eBayu za vrtoglavih 800 miliona dolara.

  Ali, stil života koji je nekoć vodio kako bi izgradio tu kompaniju rezultirao je time da nije bio sretan, postao je depresivan i suicidalan. Oporavio se nakon što je krenuo na putovanje kojemu je jedan od ciljeva i bolje razumijevanje funkcionisanja vlastitog tijela.

  Projekt ‘reinženjeringa vlastitog tijela’ nazvao je Project Blueprint, a njegova svakodnevica izgleda kao posao s punim radnim vremenom. Između ostalog, režim uključuje elektromagnetnu stimulaciju mišića koji se nalaze na teško dostupnim mjestima, kao na dnu zdjelice. Takvom stimulacijom želi im povećati tonus.

  Pogledajte u videu kako izgleda njegovo tipično jutro:

  Johnson kaže da mu je cilj osigurati da njegov mozak, jetra, bubrezi, zubi, koža, kosa, penis i rektum funkcionišu kao kad je imao 18 godina.

  – The Blueprint ima takvu vrstu potencijala, ponovnog osmišljavanja našeg odnosa sa zdravljem i vremenom, i stvarno bismo mogli biti na pragu nečeg dramatično drugačijeg i boljeg – rekao je, a njegov glavni ljekar se nadovezao:

  – Ne postoji osoba na svijetu koja ima 45 godina hronološki, ali 35 u svakom organu – kazao je dr. Oliver Zolman..

 • Johnson i Zolman zajedno čitaju najnoviju naučnu literaturu i koriste Johnsona kao pokusnog kunića za testiranje ‘obećavajućih vrhunskih tretmana’. Vrijeme će pokazati koliko su uspjeli u tome.

  Više fotografija njegove svakodnevice pronaći ćete OVDJE (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje