Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bivši radnik McDonald'sa otkrio jednostavan trik da pomfrit duže ostane hrskav

Preuzmite sliku

Pomfrit je vjerovatno jedna od najomiljenijih vrsta brze hrane, ali svi ljubitelji dobro znaju da često zna postati mekan i gnjecav ako ga ne pojedete odmah. 

Bruno Bouchet, koji je za McDonald's radio tri godine, otkrio je jednostavan način da vaš pomfrit duže ostane svjež i hrskav, a to će vam posebno dobro doći ako ga primjerice kupujete u drive inu. Kako ne bi izgubio hrskavost dok ga donesete kući, potrebno je napraviti jednostavnu stvar. 

“Greška koju svi naprave je ta da zatvore papirnu vrećicu u kojoj im dolazi hrana. Vjerovatno pretpostavljate da će tako zatvorena vrećica krompiriće održati toplima. To je krivo. Ono što se zapravo dogodi je da se od topline stvori para koja će omekšati krompiriće i oni više neće biti tako hrskavi”.

  • Ako mislite da će se tako samo ohladiti, Bruno savjetuje i kako tome doskočiti.

    “U vrećici ih obično stave uspravno, ali bolje je da ih položite horizontalno jer će se tako sporije hladiti. Najbolje je da ih stavite na dno, a burgere stavite iznad njih. Nikad više nećete imati gnjecav pomfrit, to vam garantujem”, zaključio je. (index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,