Ponedjeljak, 4. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Špica sezone u Neumu dobra, podsezona ovisi od epidemioloških mjera

Preuzmite sliku

 Nakon dobrih turističkih rezultata u špici sezone u Neumu očekuju i solidnu podsezonu, ali turistički radnici ističu kako će broj dolazaka u devetom i desetom mjesecu ovisiti o novim epidemiološkim mjerama u našoj i drugim europskim zemljama.

– U ovom kriznom vremenu Neum je ostvario prilično dobre rezultate i možemo ih porediti s onima iz 2019. godine. Prema procjenama ugostiteljskih radnika i hotelijera, na vrhuncu sezone Neum je posjetilo 15.000 gostiju – izjavio je neumski načelnik Dragan Jurković.

Dodao je kako točne podatke o broju ostvarenih noćenja nema nitko, jer Turistička zajednica HNŽ-a nema kapaciteta popratiti brojke ostvarenih dolazaka gostiju, odnosno noćenja.

 • Kada je u pitanju podsezona, Jurković je istaknuo kako će rezultati uvelike ovisiti od epidemioloških mjera koje budu na snazi u BiH, ali i u drugim evropskim zemljama s obzirom da je ove godine u neumskim hotelima odsjedao i značajan broj gostiju iz Francuske i Njemačke.

  Ukazao je kako Neum postaje poželjnom turističkom destinacijom kroz cijelu godinu, dodavši kako je početak sezone bio kao nikada dosad, iako su cijene smještaja bila za oko 15 posto veće u odnosu na prošlu godinu, te da sezona nikada ranije nije krenula.

  Načelnik općine Neum naglasio je kako se svake godine izdvajaju značajna sredstva za uređenje Neuma, a u planu je daljnje uređenje obale i obalnog pojasa te šetnice za što očekuju pomoć i viših razina vlasti.

  – Aktiviranje prijedloga zakona o općinskim i turističkim zajednicama puno bi značilo za općinu Neum budući mi trenutno nemamo nikakvih prihoda, a svake godine uložimo i do 300.000 maraka za infrastrukturu obale i turističke kapacitete – kazao je na kraju Jurković. (Fena)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,