Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najava: Obilježavanje 22. godišnjice zatvaranja logora Sušica u Vlasenici

Preuzmite sliku

Savez logoraša BiH i Medžlis Islamske zajednice Vlasenica organizuju obilježavanje 22. godišnjice zatvaranja logora Sušica u Vlasenici

Obilježavanje 22. godišnjice od zatvaranja vlaseničkog logora Sušica biće organizovano u subotu 20. septembra 2014. godine.

 • susica-logor
 • Programom je predviđeno organizovanje “Marš povratka putem spasa” koji će i ove godine krenuti iz kladanjske MZ Turalići prema logoru Sušica u Vlasenici. Okupljanje i polazak učesnika predviđeno je za 07:00 sati u subotu 20.09.2014.godine u Turalićima.

  U popodnevnim satima u vlaseničkoj Hajrija džamiji biće proučen tevhid, nakon čega će kolona majki, žena, djece i starijih osoba krenuti prema logoru Sušica gdje će se oko 15:00 sati na ulazu u prostor logora, spojiti sa kolonom učesnika pješačkog pohoda.

  Protokolom je planirano da pohod “Marš povratka putem spasa” krene iz MZ Turalići u 07:00 sati.

  Tewhid u džamiji Hajrija iza podne namaza.

  Dolazak kolone učesnika marša i kolone majki i žena pred logorom Sušica, historijski sat u 15:00 sati.

  Nakon historijskog sata kolona će se kretati prema mezarju Rakita, gdje je predviđen obilazak mezarja i obraćanje u 15:30 – 16:00

  Organizatori obilježavanja 22. godišnjice zatvaranja logora Sušica su Savez logoraša BiH i Medžlis Islamske zajednice Vlasenica.

  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje