Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na mitingu u Banjoj Luci veličaju ratne zločince i mašu zastavama s Putinovim likom

Preuzmite sliku

Poslušajmo himne RS i Srbije, rečeno je na početku mitinga “Srpska te zove” u Banjoj Luci, koji je organizirala Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica, a prvi poziv na okupljanje je stigao u ponedjeljak, nakon sastanka vladajuće koalicije u RS.

Na miting su izašle destine hiljada ljudi, reciprocitetno, stiglo je nekoliko autobusa i iz Srbije.

Nakon intoniranja himne iz manjeg bh. entiteta te one iz komšijske nam zemlje, počelo je mahanje zastavama trobojkama, ali i onim s likom raznog zločinca, predsjednika Rusije Vladimira Putina.

U stratu su upućene poruke svjetskim moćnicima da ne mogu srpski narod poraziti nikakvim rezolucijama.

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je da se ”slobodarski srpski narod okupio kako bi podigao glas protiv nepravde i pritisaka”.

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović kazao je da su se građani okupili kako bi pružili podršku RS.

“Srpski narod je u svim prelomnim trenucima znao da odabere pravi put, jedan od tih je i danas ovdje”, rekao je Čubrilović.

Darko Banjac, predsjednik NPS-a, istakao je da se danas iz Banje Luke podiže glas protiv namjera da se srpski narod u Generalnoj skupštini UN okvalifikuje kao genocidan. “U pedersku uniju ne želim da idem. Narode moj, za ovo se moramo izboriti”, poručio je.

Predsjednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je na mitingu da su Srbi iz Srbije i RS danas okupljeni u Banjoj Luci kako bi poslali poruku sabornosti i jedinstva.

“Kakvi bismo mi bili Srbi da nismo uz RS kada joj je najteže”, upitala je Đurđević Stamenkovski.

Ona je istakla da iza rezolucije o Srebrenici u UN stoji Njemačka koja u nasljeđu ima najteže i najsurovije element genocida u Evropi.

“Ova rezolucija je inicirana od strane onih koji umjeso da se zagledaju u svoju prošlost i preispitaju svoju istoriju, kopaju po našoj prošlosti”, rekla je Đurđević Stamenkovski

Dodala je da se iza toga krije namjera dehumanizacije i uništenja RS.

“RS nije rezultat genocida, nego odbrane od genocida, nije akt napada, već čin odbrane, nije plijen rata već plod mira”, poručila je Đurđević Stamenkovski, dodajući da je RS zaštita srpskog naroda od genocida.

Ona je pozvala srpski narod u RS na jedinstvo i slogu, poručujući da je Srbija uz RS i njen narod. (Foto: ATV)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,