Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Imala samo 24 godine: Zilha Delić jedina žena koja će biti ukopana ove godine u Potočarima

Preuzmite sliku

 Na kolektivnoj dženazi 11. jula ove godine u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, među 19 novoidentifikovanih žrtava konačan smiraj naći će i jedna žena – Zilha Delić. U momentu smrti imala je svega 24 godine.

Begija Muratović došla je danas u kompleks bivše Fabrike akumulatora u Potočarima kako bi dočekala posmrtne ostatke sestre. Ovo je njihov posljednji susret.

“Imala je 24 godine. Sa čovjekom je otišla preko šume. Posljednji put smo se vidjele u Potočarima. Ona nije htjela s nama u Potočare”, kazala je Begija kroz suze.

Nije mogla mnogo pričati.

 • U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari 11. jula ove godine bit će ukopani posmrtni ostaci 19 žrtava genocida počinjenog 1995. godine u Srebrenici.

  Najmlađa žrtva koja će ove godine biti ukopana u Memorijalnom centru Potočari je Azmir Osmanović koji je imao svega 16 godina kada je likvidiran. Konačan smiraj ove godine će pronaći još jedan maloljetnik Fikret Kiverić koji je imao 17 godina u momentu smrti.

  U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari bit će ukopani ove godine i otac i sin Hajro i Jusuf Aljić.

  Najstarija žrtva koja će ovog 11. jula naći konačni smiraj u Memorijalnom centru Potočari jeste Husein Kurbašić, koji je imao 63 godine u času smrti. (AA)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,