Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hapšenje dilera u Sarajevu nakon velike istrage: Jedna od najvećih zapljena kokaina

Preuzmite sliku

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine (BiH) u Sarajevu je organizirana opsežna akcija u borbi protiv neovlaštenog prometa opojnih droga.

Radi se o operaciji koja je realizirana dulji vremenski period, prikupljanjem dokaza o osobama koje su vršile krijumčarenje većih količina teških opojnih droga, na području BiH.

“Djelujući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA su na području Sarajeva realizirali pretrese i lišenja slobode osumnjičenih osoba na ukupno devet lokacija”, navodi se u saopćenju Tužilaštva.

Radi se o akciji koja je povezana sa prošlosedmičnim lišenjem slobode jednog osumnjičenog na području Sarajeva, kada je zaplijenjena veća količina amfetaminskog ulja, koje se koristi u proizvodnji opojnih droga, kao i jednom od najvećih zapljena opojne droge kokain, u količini od oko 8,2 kilograma, vrhunske čistoće, koji je otkriven i zaplijenjen u vozilu kod naplatnih kućica, na autoputu Sarajevo-Zenica, prije nekoliko mjeseci.

Vrijednost zaplijenjene opojne droge kokain, na ilegalnom narko-tržištu u BiH iznosi više stotina hiljada KM.

Tužilaštvo BiH je sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inozemstvu, prikupljalo dokaze o pripadnicima organizirane kriminalne skupine, koji su dulji vremenski period, vršili nabavku opojnih droga, uglavnom sa područja Nizozemske, te vršili transport, skrivanje, krijumčarenje, proizvodnju i plasman teških opojnih droga na ilegalnom narko tržištu u BiH.

Nakon lišenja slobode i izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti privođeni na ispitivanje postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja, donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,