Srijeda, 21. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Apel jedne majke: Po Hercegovini hodaju prevarantice i traže novac za liječenje mog djeteta

Preuzmite sliku

Ana Čilić iz Međugorja, majka bolesnog djeteta koje je trenutno na liječenju u Zagrebu, skrenula je pažnju građanima da prevarantice traže novac na ime njenog djeteta.

Istakla je da nije organizirano nikakvo prikupljanje sredstava, te pozvala građane da pozovu policiju ukoliko neko od prevaranata dođe i zatraži novac.

– Molim vas ne nasjedajte na ovakve stvari, podijelite i širite dalje da su se na području Hercegovine čak i Bosne pojavile osobe koje hodaju i traže novac, iskorištavaju dobrotu ljudi. Ove osobe prate grupe kao što su “Mame hercegovine” itd.. da ne nabrajam i organizirano rade ovakve stvari. Molim vas prijavite bilo ko da vam dođe i traži ovakvo šta, mislim da nije u redu da se iskorištava bilo čije zdravstveno stanje, a pogotovo djece za ovakvo zlo – navela je u pismu koje je poslala portalu Hercegovinainfo.

Kazala je da se njeno dijete nalazi u Zagrebu zajedno s njom i porodicom i zasad je stabilno.

Podijelila je s Hercegovinainfo i fotografije osoba koje zloupotrebljavaju identitet i zdravstveno stanje njezinog djeteta.

Čilić se oglasila i na svom Facebook profilu s upozorenjem.

– Dobila sam informaciju na području Čapljine, tačnije u mjestu Šuškovo naselje, da je danas žena hodala od kuće do kuće i prestavljala se da mi je sestra iz Mostara, tražila novac na osnovu moje Lane koja je na liječenju u Zagrebu. Molimo vas budete oprezni, nikakva donacija nije organizirana za skupljanje bilo kakvog novca za Lanu.

Ako vam dođe na kućna vrata pozovite policiju da se sazna ko je i da se objavi. Nedajte nikome ništa, ne nasjedajte na bezobrazluk i zlo koje vlada u ljudima. Bilo šta da je Lani potrebno znalo bi se …..ne bi se hodalo po kućama i na ovakav način varalo ljude. Hvala vam svima koji ste javili za ovaj zločin, i iskorištavanje imena jednog djeteta koje se bori za svoje malo srce. Molimo vas podjelite – napisala je Čilić u subotu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje