Utorak, 4. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

United Grupa ulaže 900 miliona eura u region

United Grupa objavila je emitovanje obveznica u iznosu od 200 miliona eura, po kamatnoj stopi od 4,875 posto. Obveznice dospijevaju 2024. godine i prodate su po 3,5 posto većoj cijeni od njihove nominalne vrijednosti.

Prihod od obveznica će se, kako je saopšteno iz United Grupe, koristiti za kupovinu i troškove kupovine mobilnog operatora Tele2 koji posluje u Hrvatskoj.

Preliminarni poslovni rezultati United Grupe za prvih pet mjeseci ove godine, kako je navedeno, pokazuju dalji rast i ostvareni prihod od preko 300 miliona eura, što je za oko 70 miliona eura više u odnosu na isti period prošle godine.

Od svog postojanja, United Grupa ostvaruje konstantan rast prihoda, a u narednih pet godina planira da poslove u regionu proširi ulaganjem više od 900 miliona eura u telekomunikacije i medije, što je za 200 miliona više od planova iz prošle godine.

United Grupa posluje u šest zemalja (kroz kompanije kao što su SBBTelemach i United Media, i kanale kao što su Sport KlubNova TV i N1) i zapošljava 4.400 ljudi.

Skoro četiri miliona usluga United Grupe koristi se mjesečno u regionu i cijelom svijetu, dok mreža pokriva skoro dva miliona domova.

United Grupa je osnovana 2000. godine i vodeći je provajder telekomunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi. BC Partners je većinski vlasnik United Grupe. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje