Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prodajno-proizvodni centar Elgrad stigao u Živinice: Velika ponuda renomiranih proizvođača materijala za izradu namještaja po mjeri

Preuzmite sliku

Elgrad se nastavlja širiti! Sredinom aprila u Živinicama je otvoren treći Elgrad prodajno- proizvodni centar u Bosni i Hercegovini. Novi prodajno-proizvodni centar nalazi se na odličnoj lokaciji, u Industrijskoj zoni Maline bb, te garantuje dobru prometnu povezanost i laku dostupnost.

Ulaganje u nove prostore rezultat je strategije firme kojom se, osim pozicioniranja u Hrvatskoj, Elgrad širi i na regiju.

Prodajno-proizvodni centar prostire se na više od 2000 m² i sadrži ponudu renomiranih proizvođača materijala i okova za izradu namještaja po mjeri, kao što su Egger, Arpa, Laminam, Santa Margherita, Grass, Emuca i mnogi drugi evropski i svjetski proizvođači.

  • U sklopu centra nalazi se i proizvodni dio; obrada i dorada pločastih materijala na vrhunskoj opremi, a sve to kako bi se zadovoljile potrebe lokalne zajednice pružanjem raznolike ponude pločastih materijala za izradu namještaja po mjeri, okova, kućanskih aparata te podova. Uz proizvodni dio, smješten je i skladišni dio veličine gotovo 900 m², namijenjen svakodnevnoj i brzoj isporuci robe.

    Time se potiče privredni razvoj Živinica i okoline, pružajući lokalnom stanovništvu novo iskustvo kupnje i široku lepezu mogućnosti za sve kupce. Elgrad je osnovan 1994. godine u Zagrebu, a trenutno u Hrvatskoj ima 8 poslovnica.

  • Na tržištu BiH prisutan je od 2007. godine otvorenjem centra u Sarajevu, a od februara 2012. godine i u Banja Luci, te sada i u Živinicama. Kompanija u Hrvatskoj, BiH i Austriji zapošljava više od 400 radnika u dvanaest drvnih centara. Prateći trendove u savremenom dizajnu, kontinuiranim inovacijama u asortimanu proizvodate unapređenjem razine prodaje, Elgrad se pozicionirao na vodeće mjesto u trgovini pločastih materijala u Hrvatskoj i u BiH.

    U Elgradovoj ponudi se nalazi veliki raspon različitih vrsta materijala, boja i struktura. Od oplemenjene iverice, MDF-a, compacta, masiva, od mat površina do visokog sjaja i akrila, do površina novije generacije kao što je Fenix. Materijali na bazi keramike, kvarca te kompozitne površine također su dio široke ponude. Tu je i veliki izbor radnih ploča, compact ploča i dekorativnih zidnih obloga.

  • Ponuda okova za izradu i montažu namještaja po mjeri uključuje veliki izbor ladica i vodilica, konstruktivnog i spojnog okova, pričvrsne tehnike, rasvjete, ručkica i vješalica, podiznih sistema, kliznih vrata itd.

    Usluge obrade uključuju optimiranje krojnih naloga, piljenje na točnu mjeru uz visoku kvalitetu reza, te zatvaranje rubova rubnim trakama, čime se pruža cjelovita usluga. U ponudi je i izrada kliznih vrata i aluminijskih okvirnica.

  • Izrada namještaj po mjeri krajnjem kupcu donosi cijeli niz prednosti. Maksimalna iskoristivost svakog centimetra životnog prostora. Funkcionalnost i dostupnost svakog elementa korištenjem različitih mehanizama i rješenja. Korisnik je taj koji bira i kreira točno prema svojim zamislima, od boja, površina, rasporeda elemenata i slično.

    Namještaj izrađen po mjeri je kvalitetniji jer je rađen od vrhunskih materijala koji se lako održavaju i koji su otporni na utjecaje svakodnevnog korištenja. Sve o Elgradovoj paleti proizvoda pronađite OVDJE.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje