Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Sarajevo sletio avion nove bh. aviokompanije FlyBosnia

Preuzmite sliku

Letjelica Airbus A319 nove bh. aviokompanije FlyBosnia nakon probnog leta u Bugarskoj danas je sletjela na Međunarodni aerodrom Sarajevo, odakle bi trebala obavljati letove prije svega za Rijad, a kasnije se planiraju letovi i za brojne evropske gradove.

Kako saznaje portal Klix.ba, aviokompaniji FlyBosnia još uvijek nije izdata Potvrda zračnog operatera (AOC), no postupak je u završnoj fazi. Čim FlyBosnia dobije ovu dozvolu bit će organizovani probni letovi na relaciji Sarajevo – Mostar i Sarajevo – Banja Luka.

Nakon toga će biti uspostavljenje linije na relaciji Sarajevo – Rijad i Sarajevo – London. Plan je da se vremenom proširi lista destinacija na Džedu, Frankfurt, Štokholm i Amsterdam, ali i London.

Avion kompanije FlyBosnia koji je nabavljen od bugarske aviokompanije Balkan Holiday Air ima 156 mjesta, od čega je 12 mjesta u poslovnoj klasi.

Iako je prvi let na relaciji Sarajevo – Rijad bio najavljen za 10. juni, let nije realizovan jer se proces dobijanja dozvole za obavljanje komercijalnih letova odužio.

Osnivači FlyBosnie su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji, javlja Klix.ba. Saudijski konglomerat opisao je FlyBosniu kao novu, mladu i dinamičnu aviokompaniju koja će težiti ka tome da osigura putnicima uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,