Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Kalesiji otvorena novoizgrađena autobuska stanica i benzinska pumpa firme Junuzović kopex

Preuzmite sliku

Presijecanjem vrpce općinski načelnik Sead Džafić i Selvedina Junuzović direktorica kompanije Junuzović kopex danas su u upotrebu pustili novoizgrađenu autobusku stanicu i benzinsku pumpu u Kalesiji.

Riječ je o projektu vrijednom preko 2,3 miliona KM, a zaposleno je 15 osoba sa područja općine Kalesija.

Vezano | Junuzović Kopex danas otvara benzinsku pumpu u Kalesiji: Za prvih 100 posjetitelja 20 KM poklon goriva! 

Ovo je naša četvrta benzinska pumpa koju otvaramo, ali je prva autobuska stanica. Zaista moram pohvaliti općinske službe koje su nam pomogle da ovaj objekat dobije sve potrebne dozvole na vrijeme i da bude pušten u upotrebu građanima Kalesije, kazala je direktorica Selvedina Junuzović.

  • Izgradnjom ove autobuske stanice mi smo stvorili uslove da grad širimo prema istoku, posebno jer u narednih nekoliko sedmica trebalo bi da budu okončani i radovi na izgradnji nove saobraćajnice koja će ovu autobusku stanicu povezati sa centrom Kalesije. Sada će svi autobusi koji prolaze kroz Kalesiju, morati stati na ovoj stanici što do sada nije bio slučaj. Također, građani  sada imaju mogućnost da se na jednom mjestu informišu o polascima, dolascima autobusa, ali svakako i da uzmu  osvježenje ili hranu u moderno opremljenoj stanici i benzinskoj pumpi, rekao je načelnik Sead Džafić.

    Prema najavama iz kompanije Junuzović kopex oni se nadaju da će nastaviti svoje širenje i u drugim općinama i gradovima u TK kako bi građani imali mogućnost da toče kvalitetna goriva čime pomažu i razvoju lokalnih zajednica.

    Prilikom otvaranja novoizgrađene autobuske stanice i benzinske pumpe, prvih stotinu kupaca nagrađeno je sa po 20 KM goriva. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje