Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanska kompanija nastavlja pozitivan trend: ‘Babilon’ u Bihaću otvorio šesti Drvni centar u BiH

Preuzmite sliku

U bihaćkom naselju Ripač tuzlanska kompanija „Babilon“ svečano je danas otvorila svoj šesti Drvni centar u Bosni i Hercegovini u kojem je posao dobilo šest radnika a u kojem će građani moći nabaviti sav neophodni repromaterijal za izradu pločastoga namještaja.

Prije 28 godina kao porodična firma počela je nizati prve poslovne uspjehe i danas izrasla u kompaniju koja zapošljava više od 200 radnika u maloprodajnim objektima u Tuzli, Srebreniku, Gračanici, Bijeljini i sada u Bihaću.

Konstantnim razvojem, danas zauzimaju jaku tržišnu poziciju i ostvaruju veliko tržišno učešće u distribuciji repromaterijala za drvnu industriju, posebno na teritoriji sjeveroistočne BiH.

Simboličnim presijecanjem vrpce šesti Drvni centar „Babilon“ u Ripču svečano su otvorili Admir Jašarević, direktor Sektora repromaterijala i Martina Miljanović – PR ove kompanije nakon čega su se okupljeni obilaskom objekta uvjerili u bogat asortiman repromaterijala za proizvodnju pločastoga namještaja dobavljača „Kronošpan“, „Kaindl“, „AGT“ Turska, „FGV“ iz Italije„, „Pyramis“, „Kumplast“ i brojnih drugih.

Prvi koraci u uvozu i distribuciji pločastih repromaterijala načinjeni su 1997. godine kada je i nastao prvi sektor B-repromaterijali.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,