Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Održana prezentacija o mogućnostima proizvodnje goveđeg mesa-tova junadi i izvoza u Tursku (FOTO)

Preuzmite sliku

Danas je u prostorijama JU „Dom penzionera“ Tuzla, u organizaciji Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzla, održana prezentacija projekta o mogućnostima ulaganja i pokretanja poljoprivredne proizvodnje, u segmentu proizvodnje goveđeg mesa-tova junadi.

Ovaj projekat se realizira po planu odobrenog izvoza značajnih količina svježeg goveđeg mesa u Republiku Tursku, što je stvorilo mogućnosti proizvođačima sa ovog područja za dugoročno stabilno i sigurno ulaganje u povećanje, kao i pokretanje proizvodnje u oblasti tova junadi.

Tokom prezentacije prisutnima su se obratili predstavnici Grada Tuzla – Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti, vlasnik Mesne industrije Menprom koja je nosilac ovog projekta u dijelu otkupa i izvoza svježeg mesa u Republiku Tursku, te predstavnici Turkish Ziraat Bank Bosnia d.d. – Tuzla, koji su govorili o povoljnim mogućnostima pokretanja i razvoja poljoprivredne proizvodnje, u segmentu proizvodnje goveđeg mesa – tova junadi.

Skupu je prisustvovao veliki broj zainteresiranih proizvođača i građana te predstavnika udruženja poljoprivrednika sa područja grada Tuzla i aktivnih poljoprivrednih zadruga, koji su dobili informacije o najpovoljnijim mogućnostima obezbjeđenja finansijskih sredstava za ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju, kao i upute o mogućnostima organizirane nabavke grla za tov, izrade biznis planova i pripremi potrebne dokumentacije.

Zainteresovani su imali priliku postavljati pitanja koja su se odnosila na mogućnosti i uvjete pokretanja proizvodnje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,