Pet grešaka zbog kojih nam meso s roštilja ispada loše

Pečenje roštilja je umjetnost, i vještina koja se stječe iskustvom. Da biste ispekli kvalitetan komad mesa potrebno je izbjegavati greške s kojima se suočavaju brojni početnici. 1. Ne uzimate dovoljno vremena za mariniranje Roštilj će imati…

Šta se događa s vašim tijelom kada jedete previše mesa?

Iako je meso važan dio nečije prehrane, previše unosa može biti štetno za vaše zdravlje, piše Bright Side. To ne znači da bi te ukusne odreske trebali potpuno ukinuti, ali dobro je biti informisan o tome…

Znate li koliko svaka vrsta mesa može stajati u zamrzivaču?

Ako u zalihama imate velike količine mesa, potrebno je znati kako to meso pravilno pohraniti u zamrzivač da bi što duže bilo sigurno za konzumaciju. Idealna temperatura zamrzavanja je minus osamnaest stepeni jer se tako…

BiH bi mogla ostati bez dozvole za izvoz pilećeg mesa

Koordinacioni odbor peradara-živinara Bosne i Hercegovine nakon održanog sastanak u Sarajevu ponovno je upozorio da bi bh. proizvođači ovih proizvoda od 31. marta mogli ostati bez teško stečenih dozvola za izvoz u Evropsku uniju (EU),…

Promjene koje se mogu desiti ukoliko prestanete jesti meso

Čini se da su rasprave o prednostima i nedostacima vegetarijanstva vječne. A ovo je 0 promjena koje će se dogoditi s vašim tijelom ako meso izbacite iz prehrane. Izgubit ćete malo kilograma Ljudi koji se…

Praktički besplatno: Sastojak iz frižidera koji omekšava meso

U vrijeme karantina nema sumnje da je kreativnost u kuhinji porasla u visine – društvenim mrežama šire se kulinarski trikovi koji štede novac, ali i sastojke. Voda koja ostaje u staklenci nakon što pojedemo kisele krastavce postaje…