Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Turkish Airlines peti put najbolja avio-kompanija u Evropi

Preuzmite sliku

Turska nacionalna aviokompanija Turkish Airlines (THY) izabrana je za “Najbolju avio-kompaniju u Evropi”, “Najbolju avio-kompaniju u južnoj Evropi” te nagrađena za “Najbolji biznis salon na svijetu” i “Najbolji meni u biznis salonu” na dodjeli “Skytrax World Airline Awards” za 2015. godinu.

Ove godine nagrade su dodijeljene na osnovu rezultata ankete sprovedene među 13 miliona putnika pripadnika 112 različitih nacija, u periodu od maja 2014. do januara 2015. godine. Istraživanje je obuhvatilo 550 aerodroma širom svijeta.

Turska nacionalna aviokompanija je postigla zavidan uspjeh na dodjeli nagrada “Skytrax World Airline Awards” za 2015. godinu pošto je, petu godinu za redom, proglašena za “Najbolju avio-kompaniju u Evropi” zahvaljujući glasovima avionskih putnika.

Turkish Airlines osvojio je prvo mjesto u kategoriji “Najbolji biznis salon na svijetu”. Renoviran i proširen biznis salon Istanbul na aerodromu Ataturk nudi širok spektar aktivnosti i usluga jedinstvenih za Turkish Airlines.

Takođe, Turkish Airlines nagrađen je i za “Najbolji meni u biznis salonu” drugu godinu za redom, zahvaljujući odličnoj usluzi keteringa koja je obilježje komfora u svjetski poznatom salonu. Uspešan ketering partner Turkish Airlinesa, Turkish Do&Co, u više navrata osvojio je nagrade za najbolje obroke na nebu, a takođe i u salonima ove aviokompanije.

Generalni direktor Skytraxa Edward Plaisted uručio je zamjeniku predsjednika i generalnom direktoru Turkish Airlinesa dr. Temelu Kotilu nagrade za “Najbolju avio-kompaniju u Evropi”, “Najbolju avio-kompaniju u južnoj Evropi”, “Najbolji biznis salon na svijetu” i “Najbolji meni u biznis salonu”, saopštio je Turkish Airlines (THY).

Osvojene nagrade obilježavaju nastavak uspješanog perioda avio-kompanije, koja je zabilježila značajno povećanje broja putnika u odnosu na isti period prošle godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,