Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Telemach fondacija partner sa Elektrotehničkim fakultetom

Preuzmite sliku

Telemach fondacija od svog osnivanja kao osnovnu preokupaciju ima programe i inicijative posvećene mladima, jačanju njihovih kompetencija kroz poticanje razvoja „soft“ vještina, profesionalno usmjeravanje i pružanje podrške obrazovnim inicijativama za primjenu savremenih tehnologija, saopćeno je iz Telemach fondacije.

Jedan od programa koji fondacija provodi jeste partnerstvo sa Elektrotehničkim fakultetom u Sarajevu te udruženjima studenata tehničkih fakulteta širom BiH u okviru kojeg zajedno realiziraju takmičenja, smotre studentskih radova te druge vrste konferencija i sajmova s ciljem pružanja podrške dualnom obrazovanju i stvaranja poticajnog okruženja.

  • Tako je ovog mjeseca Sarajevo Innovations Festival jedan brojnih projekata na kojima Telemach fondacija učestvuje kao partner i pruža podršku studentima i mladim ljudima u Bosni i Hercegovini. Sarajevo Innovations Festival (SIFI) je smotra studentskih inovativnih radova organizovana od strane STELEKS-a, Udruženja studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. SIFI pored edukativnog, ima i takmičarski karakter koji predstavlja svojstvenu motivaciju studentima da posegnu za naučno-istraživačkim radom i razvojem liderstva i personalnih vještina.

    U duhu partnerstva sa Telemach fondacijom, ovogodišnje, šesto po redu izdanje održat će se 12. novembra, u hotelu Evropa, pod nazivom Sarajevo Innovations Festival powered by Telemach fondacija.

    Telemach fondacija i STELEKS pozivaju sve mlade ljude, studente, profesore i zaljubljenike u nauku da posjete ovogodišnji Sarajevo Innovations Festival i pruže podršku odvažnim studentima koji sve svoje napore ulažu u nauku, saopćeno je.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje