Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rudnik mrkog uglja Đurđevik snabdijevat će lukavačku Sisecam sodu sa 60.000 tona uglja

Preuzmite sliku

Na inicijativu ministra privrede Tuzlanskog kantona, Osmana Puškara danas su se u resornom ministarstvu sastali predstavnici firme Sisecam soda Lukavac i direktor Rudnika mrkog uglja Đurđevik, Samir Hadžić kako bi razgovarali o mogućoj saradnji.

Preliminarni dogovor o poslovnoj saradnji koja bi podrazumijevala snabdijevanje 60.000 tona mrkog uglja na godišnjem nivou lukavačkoj Sodi, samo je uvod u saradnju, rečeno je na današnjem sastanku.

U ulozi posrednika, ministar Puškar naglasio je da se nada da će ovo biti početak buduće “plodne” saradnje te da će u cijelu priču biti uključena i komponenta željezničkih resursa kao najefikasnijeg transporta.

Zahtjeve Sisecam soda Lukavac koji se tiču prije svega stabilnog kvaliteta uglja, prema riječima direktora Hadžića, Rudnik Đurđevik će moći ispoštovati jer je omogućena veća i kvalitetnija proizvodnja.

Na današnjem sastanku je dogovoreno da Sisecam soda Lukavac uputi pismo namjere nakon čega bi u narednim mjesecima ova saradnja trebala biti i konkretizovana. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje