Nedjelja, 28. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Počela revizija privatizacije fabrika Dite i Konjuh

Preuzmite sliku

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i direktor Agencije za reviziju privatizacije u Federaciji BiH Vedad Duraković razgovarali su danas u Tuzli o reviziji privatizacije na području Tuzlanskog kantona, s posebnim akcentom na reviziju privatizacije Fabrike deterdženata “Dita” Tuzla i Fabrike namještaja “Konjuh” iz Živinica. 

Nakon jučerašnjeg donošenja rješenja o pokretanju postupka revizije privatizacije privrednog društva Fabrike deterdženata “Dita”, Agencija je od kantonalnog Ministarstva industrije, energetike i rudarstva zatražila kopije cjelokupne dokumentacije kojom resorno ministarstvo raspolaže, a u vezi sa procesom privatizacije ovog društva.

Gutić je dao punu podršku aktivnostima novoformirane agencije i insistirao da se sa postupcima revizije privatizacije što prije počne.

Premijer Tuzlanskog kantona naglasio je da Kantonalna vlada u potpunosti podržava rad i aktivnosti Agencije i pozvao je da u narednom periodu počne i reviziju privatizacije drugih privrednih subjekata na području Tulanskog kantona.

Sastanku su prisustvovali ministar industrije, energetike i rudarstva Kantonalne vlade Srđan Mićanović i revizori Agencije za reviziju privatizacije u FBiH, saopšteno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: