Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pivara Tuzla predstavila se u Brčkom na manifestaciji ‘Bamija fest’

Preuzmite sliku

U čast bamije ili bamlje, najstarijeg i najljekovitijeg povrća na našim prostorima, jedinstvenog ukusa i široke primjene u kulinarstvu, medicini i kozmetici, 30. jula u Brčkom je održana privredno-turistička manifestacija “Bamija fest”.

Brčko je najveći proizvođač bamije na Balkanu, kaže Savo Lukić, koordinator Voćnog kluba Brčko distrikta BiH, koji je organizovao prvi Bamija fest u Brčkom.

Na ovom festivalu predstavilo se dvadesetak domaćih proizvođača iz BiH kojima je ovo bila odlična prilika da predstave svoj proizvod na razne načine i u različitim oblicima.

  • Na ovoj jedinstvenoj manifestaciji, u organizaciji Voćnog kluba Brčko distrikta BiH, svoje učešće imala je i Pivara Tuzla koja je na ovaj način željela pomoći unapređenju domaće proizvodnje i da ovom odličnom prilikom skrene pažnju na pomenutu vrstu, za čiji se uzgoj jedino u Brčkom dobija poticaj.

    Na Festivalu bamije kuhari i udruženje žena pripremali su jela od bamije, proizvođači kozmetike predstavili su svoje proizvode od bamije, voćari proizvode od voća i povrća, a i kazandžije i grnčari su također predstavili svoje proizvode.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,