Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osiguranju Aura privremeno oduzeta dozvola za poslove na području Tuzlanskog kantona

Preuzmite sliku

Agencija za nadzor osiguranja Federacije BiH oduzela je Akcionarskom društvu za osiguranje Osiguranje Aura, Banja Luka, Filijala Sarajevo, privremeno, na period od 60 dana, dozvolu za obavljanje poslova osiguranja od odgovornosti za upotrebu motornih vozila na području Tuzlanskog kantona.

Dozvola sarajevskoj podružnici banjalučkog osiguravajućeg društva oduzima se na period od 16.12.2019. godine do 13.2.2030, godine. U tom periodu Filijali Sarajevo društva Osiguranje Aura zabranjeno je zaključivanje ugovora o osiguranju od autoogovornosti na području Tuzlanskog kantona, odnosno sa osiguranicima sa prebivalištem, odnosno sjedištem na području Tuzlanskog kantona.

– Donošenje navedenog rješenja samo je jedna od mjera koje će Agencija za andzor osiguranja FBiH koristiti u narednom periodu, a po okončanu postupaka koji se vode u ovoj Agenciji prema više društava za osiguranje zbog osnovane sumnje u kršenje propisa kojima je uređena oblast osiguranja, a sve s ciljem zaštite korisnika usluga osiguranja i uređenja tržišta osiguranja, navode iz Agencije za nadzor osiguranja FBiH i dodaju da je su zadovoljni osiguranici i oštećenici kao i uređeno tržište osiguranja najvažniji interes regulatora tržipta, ali i osiguravajušćih društava kao učaniska na tržištu osiguranja, izvještava Indikator.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,