Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Njemačka kompanija ponovo dolazi u Tuzlu: Planirana prezentacija firme i potpis novih ugovora

Preuzmite sliku

Küchen Aktuell je porodično preduzeće sa sjedištem u Braunschweigu.

Početkom maja poslodavac je posjetio Tuzlu, upoznao odlične kandidate od kojih su najspremniji već na prvom razgovoru zadovoljili uslove poslodavca i počeli sa pakovanjem kofera. Obzirom da se dobar glas brzo širi, već su počeli upiti kada će Küchen Aktuell ponovo posjetiti grad soli. Dobili smo odgovor. Druga runda razgovora, odnosno veliki seminar održat će se od 28. aprila do 12. maja u Tuzli. Velika prezentacija firme održat će se u Četvrtak 5. maja u sali Hotela Garden (ZAVNOBIH-a 13, Tuzla),

“Utisci nakon prvog dolaska u Tuzlu su više nego pozitivni. Ispunili smo očekivanja i upravo je to razlog našeg ponovnog dolaska. Narednih dana vršimo sortiranje pristiglih prijava za veliki seminar i prezentaciju. Planirano je potpisivanje još 35 novih ugovora. Termini su skoro pa popunjeni za ovaj seminar ali svakako da koristimo priliku da pozovemo  sve zainteresovane da prisustvuju prezentaciji.” za Tuzlanski.ba navodi Adi Avdić Centralni regruter za Balkan.

“Slučajno sam vidio oglas na internetu i prijavio se. Nisam imao neka očekivanja, obzirom da sam se do sada javljao na slične konkurse. Neko vrijeme nakon prijave stigla je pozivnica za razgovor. Intervju je trajao 15-ak minuta, na kraju sam izašao sa potpisanim ugovorom, čekam termin za vizu!“ za Tuzlanski.ba naveo je jedan od kandidata koji je uspješno završio intervju.

“Nisam baš bio najbolji sa Njemačkim jezikom, ali mi je pomoglo što imam jako dobrog iskustva sa pločastim namještajem. Na kraju sam ipak potpisao ugovor. Sada još samo da se dobije termin za vizu. Vrijeme do polaska koristim da dodatno naučim jezik, raduje me izuzetno korektan odnos sa poslodavcem”, navodi drugi kandidat koji ne krije da je ponuđene uslove poslodavca prihvatio bez imalo razmišljanja.

  • Pored navedenog, poslodavac navodi i potrebu za angažmanom profesora/ice Njemačkog jezika za partnerstvo, te da se zainteresovani mogu javiti putem kontakt forme.

    Podsjećamo, Kompanija Küchen Aktuell je od samog osnivanja 1996. godine posvećena isključivo prodaji i montaži kuhinja na cijelom području Njemačke. Sa više od 25 godina iskustva i preko 30.000 isporučenih kuhinja na godišnjem nivou Küchen Aktuell GmbH je najveće i najuspješnije preduzeće u Njemačkoj u toj oblasti. Za takav uspjeh su svakako zaslužni i vrijedni radnici sa naših prostora. Obzirom da se kompanija konstantno širi i raste, u potrazi su za novom radnom snagom sa područja Balkana. Trenutno u Küchen Aktuell radi oko 120 osoba sa područja Balkana. Ta praksa se želi nastaviti i u budućnosti, stoga poslodavac već drugi put u kratkom periodu dolazi u Tuzlu! (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje