Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na 50. Sajmu šljive u Gradačcu predstavit će se 350 izlagača

Preuzmite sliku

Oko 350 izlagača predstavit će se na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajmu šljive u Gradačcu koji će biti održan od 23. do 26. augusta.

Ensar Mešanović, voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice Gradačca koja je organizator sajma, izjavio je da izlagači dolaze iz šest zemalja – prvenstveno iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Hrvatske, Srbije i Turske.

Pojasnio je da će sajamski prostor biti podijeljen u cjeline za poljoprivrednu proizvodnju, prehrambeno-prerađivačku industriju, te poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

– S ponosom kažemo da je Sajam šljive privredno-turistička manifestacija i naš najbolji turistički proizvod, a ove godine imamo i podsajamsku manifestaciju 6. Sajam pčelarstva “Pčela” Gradačac – rekao je Mešanović.

Dodao je da će 24. augusta biti održan koncert Zabranjenog pušenja, te pozvao sve Bosance i Hercegovce da kraj godišnjih odmora provedu u Gradačcu.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Kemal Hrnjić istakao je da će to ministarstvo i dalje podržavati takve manifestacije kroz model “ostalih podrški”, jer sajamske manifestacije trebaju dobiti veći značaj.

Uputio je poziv najvećim kompanijama bh. prehrambene industrije da učestvuju na sajmu u Gradačcu, ali i u svim drugim bh. gradovima koji organizuju sajamske manifestacije.

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić naglasio je da je Sajam šljive više od same sajamske manifestacije i da predstavlja gradsko slavlje u kojem uživaju svi građani i posjetioci.

Organizatori su najavili da će tokom održavanja sajma biti organizovan i bogat kulturno-umjetnički program, prenosi Fena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,