Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Milione ulaže u rodni grad: Ko je Davor Ivoš, glavni finansijer Iskre iz Bugojna?

Preuzmite sliku

U posljednje vrijeme pažnju građana u Bugojnu privlači mladi poduzetnik i investitor Davor Ivoš. Vlasnik je nekoliko ugostiteljskih objekata, koji spadaju među najpopularnije u tom gradu, a preuzeo je upravljanje fudbalskim klubom Iskra čiji je glavni finansijer.

 • Ivoš je pokreno izgadnju novog stadiona, a nedavno je igračima kupio i novi autobus. Osim toga, planira i novu investiciju odnosno izgradnju staračkog doma u vrijednosti od 4 miliona KM.

  Prema pisanju lokalnih medija, Ivoš pažnju Bugojanaca najviše privlači izrazito skupim automobilima, koji odudaraju od prosjeka u ovom malom gradiću.

 • U razgovoru za Bugojno Danas ovaj 37-godišnjak pojasnio je odakle mu toliki novac.

 • ‘Porodica Ivoš je dugo godina vlasnik jednog preduzeća u Švicarskoj koje pravi i montira montažne objekte, a ja sam generalni direktor preduzeća i glavni inicijator porodičnih investicija u Bugojnu. Sav materijal koji je moguće dobavljamo iz Bugojna i BiH čime jačamo ekonomiju naše zemlje i radnu snagu u BiH’ – kazao je Davor.

  Dodao je da je u Bugojnu rođen i da voli taj grad.

  ‘Zarađeni novac u Švicarskoj ulažem u svoje Bugojno u svoje objekte koji su već izgrađeni Nukleus, Janus, Swiss Lounge a sada je u izgradnji i stadion Jaklić. Pored velikih ulaganja izdvaja se još jedna velika investicija a to je starački dom u Goruši odnosno staračka rezidencija koja će brojati 140 apartmana a ukupna investicija u narednih godinu i po dana će iznositi 4 miliona maraka’ – ističe Ivoš koji je vlasnik nekoliko skupocjenih automobila.

 • ‘Da, istina je, to mi je velika mana, previše novca trošim na luksuzna i sportska auta, ponekad se pitam je li pametnije negdje drugo uložiti taj novac, a u tim autima mogu da uživam jer radim 20 sati na dan i u vožnji spajam ugodno sa korisnim, ali opet srcem ulažem u društvene i humanitarne potrebe’ – kazao je ovaj mladi poduzetnik i investitor iz Bugojna.

 • Odlučio je i da se kandidira za predstojeće izbore za Općinsko vijeće Bugojno i imat će svoju listu.

  ‘Ljudi na listi će biti pismeni, obrazovani i pošteni. Danas se svako bavi politikom ali tu malo ko da ima kvaliteta i poštenja kao što treba da bude kada uđete u politiku da mijenjate stvari na bolje. Očekujem veliku podršku građana jer sam se dokazao i kao poduzetnik i kao Bugojanac’ – naveo je on.

  Na kraju je zaključio:

  ‘Ja svojim djelima ukazujem na njihov nerad. Na mojim djelima se vidi šta bi se moglo kad bi se htjelo. Dokaz sam šta jedan čovjek sam pokrene a šta bi se moglo tek kad bi drugi radili svoj posao za koji su zaduženi i za koji su plaćeni. U inat svim koji tvrde da je nešto nemoguće ja to gledam kao svoj životni izazov i u ovome sam bio najuspješniji u svojoj karijeri do sada’ – istakao je za kraj razgovora.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,