Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ljubuški: Poljoprivrednim proizvođačima 100.000 KM za jesenju sjetvu

Preuzmite sliku

Jednoglasno usvojenim Prijedlogom odluke o mjerama pomoći poljoprivrednicima radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije uzrokovane koronavirusom, poljoprivredni proizvođači s područja Grada Ljubuškog dobit će 100.000 maraka za sufinansiranje troškova jesenje sjetve, odnosno maksimalno 1.000 maraka po korisniku.

Također, istom odlukom, koncesionari koji su zaključili ugovore o koncesiji za proizvodnju smilja oslobađaju se plaćanja godišnje koncesijske naknade za 2020. godinu ukoliko su izmirili svoje obveze po koncesijskim naknadama zaključno s 2019. godinom, navode iz Grada Ljubuškog.

Osim ove, na sjednici Gradskog vijeća Ljubuški održanoj u petak bilo je još 26 tačaka dnevnog reda, a vijećnici su jednoglasno usvojili sve tačke o kojima se glasalo, među kojima i izvješća o radu za proteklu godinu i programe rada za ovu godinu osnovnih škola na području Grada Ljubuškog, Gradskog pravobraniteljstva Ljubuški, Dječjeg vrtića Ljubuški i ljubuškog Centra za socijalni rad.

Vijećnicima je predstavljena i informacija o stanju sigurnosti na području Grada Ljubuškog za 2020. godinu te informacije o radu Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića i Gimnazije Ljubuški u protekloj godini.

Također, jednoglasno je usvojen i Prijedlog odluke o pristupanju izradi Regulacijskog plana “Duhanska stanica Ljubuški” te Prijedlog odluke o organizaciji taksi prijevoza za 2021. godinu na području Grada Ljubuškog. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje