Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ljeto na planini: Porast broja turista na Jahorini, vožnji i prihoda

Preuzmite sliku

Jahorina je u toku ovih vrelih dana preplavljena turistima, ostvareno je više od 1.000 vožnji, a posjetioci pristižu u potrazi za rashlađenjem i čistim planinskim vazduhom.

Protekli vikend na Jahorini je obilježila humanitarna trail trka u organizaciji Olimpijskog centra (OC) Jahorina, kao i rekordna  posjećenost. Svi ljetnji sadržaji su bili popunjeni gostima, što je prouzrokovalo porast prihoda koji su dostigli čak 7.000 KM samo za dane vikenda. Zabilježen je i porast broja turista, vožnji i prihoda u odnosu na prošlu godinu za više od 45 posto, prenosi Fena.

Kao što smo već ranije pisali, naredne dane na olimpijskoj planini obilježit će puštanje u rad najveće ljetnje atrakcije u regionu, a radi se o planinskom bobu dužine 2.500 m koji će svečano biti otvoren u četvrtak, 15. augusta. Tog dana će svi ljetnji sadržaji biti besplatni za korištenje posjetiocima Jahorine.

Subota, 17. august rezervisana je za predstavu “Đurologija”, a samo dan nakon toga, ova planina će u okviru novog projekta “Sasvim blisko sa poznatima” ugostiti poznate glumce Mimu Karadžića i Katarinu Žutić, saopćeno je iz OC Jahorina. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,