Četvrtak, 16. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Impresivan plan: Robot otvara šest novih prodajnih centara i oko 300 novih radnih mjesta

Preuzmite sliku

Jedan od vodećih domaćih trgovačkih centara, Robot, najavio je za ovu godinu impresivnu investicijsku politiku po kojoj planira otvorenje čak šest novih trgovačkih centara širom BiH te oko 300 novih radnih mjesta.

S time bi bosanskohercegovačka privreda te domaća proizvodnja trebala ojačati, posebno imajući u vidu da je riječ o trgovačkom centru koji pažljivo bira te brine o zastupljenosti domaćih proizvoda na svojim policama.

  • Robot-Zenica
  • Intenzivniji razvoj

    Iz ove 100-postotne domaće kompanije, iza koje je dugogodišnja poslovna tradicija, najavili su nastavak još intenzivnijeg razvoja kroz otvorenje novih objekata širom BiH, unapređenjem operativnih procesa i kvaliteta usluge na nivou cijele prodajne mreže. Podsjetili su da su s time već krenuli: U aprilu je otvoren novi prodajni centar u Prnjavoru, a do kraja godine nastavlja se gradnja sličnih centara i u drugim bh. gradovima. Sljedeći se planira otvoriti u Bihaću, Modriči, Doboju, Zenici te Vakufu. Zbog planiranog proširenja kapaciteta, otvaranja novih prodajnih centara i širenja djelatnosti na području cijele BiH, u 2015. godini planiraju i zaposlenje 300 novih kadrova.

    Po objašnjenju Minele Džuho, PR Robota, dugoročna poslovna strategija Robota usmjerena je na rast i stabilnost bosanskohercegovačke privrede.

    – Naša misija je pružiti svakom kupcu najbolji omjer kvaliteta i cijene kroz vrhunsku uslugu te pažljivo odabran asortiman kvalitetnih i povoljnih roba s naglaskom na domaće. Evidentno je da naši kupci od nas imaju velika očekivanja, da za svoj novac traže najbolji kvalitet, a mi stalno nastojimo njihova očekivanja i ispuniti, kazala je Džuho.

  • robot-centar3
  • Razvoj privrede

    Nadalje, iz Uprave Robota obrazloženo je kako poslovne uspjehe temelje na kvalitetu, uslužnosti, inovativnosti, povjerenju, ali i razumijevanju. Podsjetili su kako je Robot kompanija od državnog značaja.

    – Naša investicijska politika usmjerena je na ekspanziju i razvoj bh. privrede. Kompanija Robot svu ostvarenu dobit ulaže u izgradnju novih centara i povećanje broja radnih mjesta, jer ulaganjem u domaću privredu ujedno ulažemo u poboljšanje ekonomskog standarda građana BiH, a time razvijamo i građevinske kapacitete, stoji u saopćenju iz Uprave ove kompanije, odakle napominju da će otvorenjem novih prodajnih centara doprinijeti povećanju ekonomske stope zaposlenosti, posebno mladih obrazovanih kadrova. (Indikator.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,