Domaći kečap: Ukusni umak bez hemije

Kečap je jedan od omiljenih umaka mnogima, ali ga mnogi i izbjegavaju zbog previše šećera i hemije u njemu. Evo jednog recepta za domaći kečap koji možete da jedete bez straha. Sastojci: 2 kg zrelog paradajza…

Recept za domaći džem od šljiva koji se peče u rerni

Džem je popularan namaz, a onaj pravi domaćinski je uvijek ukusniji od kupovnog. Ako ove godine spremate zimnicu, onda obavezno napravite i džem od šljiva, ali koji se ne kuha, već se peče u rerni.…

Recept za domaći čips s manje kalorija

Čips je idealna slana grickalica koju uz vrlo malo sastojaka možete napraviti kod kuće. I to tako da bude hrskav kao iz vrećice. I bez aditiva. Nije novost da je trik za hrskavi domaći čips u…

Ukus djetinjstva: Recept za eurokrem devedesetih

Ovaj recept posebno će oduševiti sve one koji su odrasli u devedesetima. Oni koji su živjeli u tom periodu se sigurno sjećaju inflacije i trenutaka kada nisu mogli kupiti sve životne potrepštine, ali su vrijedne…

Bosanki lokum, ukus tradicije

Karakteristični su po tome što se ne peku, već se suše u rerni na nižoj temperaturi pa se zato tope u ustima.  Bosanski lokum gotov jeu toku pola sata. Sastojci za ca. 35 lokuma: 425-450…

Tradicionalno bosanko jelo: Kljukuša idealnog okusa

Nekad je kljukuša bila delikatesa i najčešće se pravila u posebnim prilikama kao što su vjenčanja, odlazak u vojsku i slično.  Pravi se u nekoliko jednostavnih koraka, a okus je predivan. Najbolja je kada se…