Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hillary i Bill Clinton na listi najmoćnijih: Ko su utjecajni parovi koji imaju milione i milijarde

Preuzmite sliku

Osim uspjeha, ono što moćni parovi, odnosno “power couples” kako su popularno zvani na engleskom jeziku, imaju zajedničko jest novac, a uvijek je zanimljivo vidjeti koja polovica vrijedi više.

U nastavku s Business Insidera prenosimo najbogatije, a i najpoznatije, moćne parove.

Hillary i Bill Clinton zajedno vrijede 125 miliona dolara pri čemu Bill “teži” 80 miliona, a Hillary 45. Svoj su novac zaradili govorima u javnosti te knjigama, ali je bivši predsjednik pretekao svoju suprugu zahvaljujući poslu konsultanta te savjetujući milijardera Rona Burklea čime je zaradio 39 miliona dolara.

Nakon političkog para slijede Sarah Jessica Parker i Matthew Broderick čija je ukupna vrijednost 145 miliona dolara. Glumica koja je najpoznatija po svojoj ulozi u Seks i gradu vrijedi 100 miliona dolara, a njen suprug 45 miliona, no uz glumu, ona je značajnu količinu tog novca zaradila proizvodnjom parfema i reklamama za Garnier.

Nešto više od tog glumačkog para imaju glumci sapunice “All My Children” Kelly Ripa, čija je neto vrijednost 120 miliona dolara, i Mark Consuelos sa svojih 40 miliona dolara. Tačnije, oni ukupno “teže” 160 miliona dolara.

Četvrti par na ovoj listi su Serena Williams i njen suprug Alexis Ohanian, a njihova ukupna neto vrijednost iznosi 189 miliona dolara, pri čemu teniserka vrijedi 180 miliona, a Ohanian devet miliona dolara. Williams je svoj novac zaradila mnogostrukim pobjedama u teniskim mečevima te brojnim ugovorima s oglašivačima. Prema Forbesu, ona ima više od 12 korporativnih partnera i 84 miliona dolara zaradila je samo oglašavanjem.

Njih s 205 milijuna dolara slijede Nicole Kidman i Keith Urban. I u ovom paru, ženska polovica vrijedi više i to čak 130 miliona dolara, dok ostalih 75 pripada pjevaču koji je taj novac uprihodio pjevanjem i sudeći u showu American Idol.

Sljedeći na listi je još jedan glumačko-pjevački par, Justin Timberlake i Jessica Biel čija ukupna vrijednost iznosi 248 miliona dolara. Ipak, poznati je pop pjevač sa svojih 230 miliona finansijski “teži” partner, što može zahvaliti ne samo svojoj pjevačkoj karijeri nego i proizvodnji vlastite tekile i modnoj liniji te suvlasništvu u nekoliko restorana.

Nešto više od njih imaju glumci Mila Kunis i Ashton Kutcher. Naime, oni vrijede 265 miliona dolara, pri čemu je muška polovica zaradila 200 miliona, a ženska preostalih 65.

Bogati par Smith

Osmi na listi je još jedan glumački par – Will Smith i Jada Pinkett Smith, a njihova je ukupna neto vrijednost 320 miliona dolara. Glumac, producent, scenarist i reper Will Smith Hollywoodu može zahvaliti 300 miliona dolara, dok je njegova supruga u zabavnoj industriji zaradila 20 miliona dolara.

Skoro 200 miliona više ima jedan od najomraženijih slavnih parova – Kanye West i Kim Kardashian West. Kim je svoje “carstvo” vrijedno 350 miliona dolara izgradila putem reality showa, mobilnom aplikacijom, kozmetikom, linijom parfema te vlastitim brendom Emoji-a. Njen suprug, s druge strane, vrijedi 160 miliona dolara koje je zaradio repanjem, glumom, produciranjem te modnom linijom.

Isto, odnosno 510 miliona dolara, vrijede i George i Amal Clooney. Pritom bi trebalo naglasiti da je Clooney sa svojih 500 milijuna dolara nedavno proglašen najplaćenijom slavnom osobom svijeta, dok je Amal svoju plaću zaradila kao advokatica za ljudska prava i aktivistica.

Sljedeći na listi su Tom Brady i Gisele Bündchen koji zajedno vrijede više od pola milijarde dolara. Ipak, zahvaljujući parfemima, nakitu i reklamama za cipele, supermodel vrijedi čak 200 miliona više – 380 miliona dolara. No, Brady je treći najplaćeniji igrač u historiji NFL-a, a svojom karijerom dugom 18 godina zaradio je 180 miliona dolara.

‘Ravnopravnost’ Beckhamovih

Jedini par u kojem oba partnera jednako vrijede jesu David i Victoria Beckham čija je ukupna vrijednost 900 miliona dolara, a jednako toliko su zaradili i Marissa Meyer i Zachary Bogue.

Magičnu brojku od milijardu dolara prvi prelaze Ivanka Trump i Jared Kushner. Njihova je ukupna neto vrijednost, naime, 1,1 milijardu dolara.

No, više od prve kćerke i njezina supruga “teže” Beyoncé i Jay Z (1,25 milijardu dolara). Ovaj je muzički power couple većinu bogatstva zaradio, logično, muzikom, ali i vlastitim šampanjcem i konjakom što je Jay Z-u donijelo ukupno 900 miliona dolara, te linijom sportske odjeće koja je Beyoncé pomogla da uprihodi ukupno 355 miliona dolara.

Najveću razliku u zaradi među partnerima bilježe osnivač i izvršni urednik Snapchata Evan Spiegel koji vrijedi 2,6 milijarde dolara te njegove supruga Miranda Kerr čija je zarada “tek” 45 miliona dolara.

Čak 81 milijardu više vrijede osnivač Facebooka Mark Zuckerberg i njegova supruga pedijatrica Priscilla Chan. Naime, oni su ukupno zaradili 83,8 milijarde dolara (Zuckerberg 65,8 milijarde, Chan 18 milijardi).

Drugi najbogatiji par svijeta su Bill i Melinda Gates koji dijele svoje bogatstvo od 95,8 milijarde dolara, a navodno čak 90 milijardi namjeravaju donirati.

Ipak, čak ni taj iznos ne može premašiti bogatstvo najbogatijeg čovjeka svijeta i njegove supruge, odnosno Jeffa i Mackenzie Bezos koji “teže” 163,3 milijarde dolara. (Jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,