Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Druženje vlasnika kompanije Bingo d.o.o. Senada Džambića i studenata Internacionalnog Burch Univerziteta (FOTO)

Preuzmite sliku

Studenti International Burch Univerziteta iz Sarajeva su 21.12. posjetili kompaniju Bingo d.o.o.  u Tuzli. U posjeti je učestovalo oko 50 studenata sa nekoliko različitih odsjeka ovog Univerziteta.

Studente je u direkciji kompanije Bingo d.o.o. dočekao marketing tim na čelu sa  Tatjanom Paunoski i izvršni direktor za biznis operacije gdin Edin Ibrahimović. Nakon prezentacije o Bingu i svakodnevnim aktivnostima kompanije, studentima se obratio i Amir Sakić iz agencije za certificiranje Halal kvalitete.

Ono što je studente najviše iznenadilo je sam dolazak vlasnika kompanije Bingo d.o.o., gdina Senada Džambića koji se pridružio studentima te ih odveo na ručak u kantinu koju koriste uposlenici, kako bi im što bolje približio način funkcionisanja u kompaniji. Senad Džambić je druženje nastavio govorom te savjetima koji će mladima biti korisni u poslovnom svijetu, izazovima i uspjesima u BiH sa kojima će se studenti suočavati u budućnosti. Vlasnik kompanije je istakao da ne treba izbjegavati našu državu kada je obrazovanje u pitanju, te da uvijek postoji mnogo prilika za uspjeh.

U okviru posjete, studenti su posjetili  tvornicu “Corn flips” u Srebreniku, koja je najveći domaći proizvođač  snack proizvoda. “Corn flips” je prva kompanije koja je nakon ratnih godina izašla iz stečaja te nakon što je Bingo preuzeo, bilježi povećanje proizvodnje i zavidne poslovne rezultate. Studenti su napokon imali priliku vidjeti kako se proizvodi tradicionalni “narandžasti” flips, koji konzumiraju od ranog djetinjstva.

Posljednje odredište obilaska bila je posjeta farmi koka nesilica u Živinicama, koja je ujedno i najmodernija farma na ovim prostorima. Bingo je za ovu Farmu dobio prvi Halal certifikat za konzumna jaja na Balkanu.

Studentima su uručeni simbolični pokloni kao znak pažnje od strane kompanije Bingo d.o.o., Agencije za certificiranje Halal kvalitete te tvornice “Corn Flips”. Na kraju posjete, iz kompanije Bingo su izrazili  želju za upošljavanjem mladih i ambicioznih ljudi, kao što su studenti ovog Univerziteta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje