Petak, 25. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Brčko-Gas osiguranje: Neto dobit za poslovnu 2014. godinu 4,3 miliona KM

Sposobnost prilagođavanja tržišnim uslovima uz istovremeno ispunjavanje svih obaveza prema svojim osiguranicima predstavljaju garanciju za sigurno i profitabilno poslovanje.

 • brcko-gas23
 • Osiguravajuće društvo Brčko-gas osiguranje d.d. iz Brčkog ostvarilo je u poslovnoj 2014. godini neto dobit u iznosu od 4,3 miliona KM, što je ujedno i rekordna dobit u istoriji poslovanja ovog društva. Pri tome, revizorska kuća Confida revizija Banja Luka, koja je vršila reviziju poslovnih knjiga Brčko-gas osiguranje d.d., dala je pozitivno revizorsko mišljenje na sve finansijske izvještaje uz konstataciju da oni u potpunosti istinito i objektivno prikazuju finansijsko stanje ovog osiguranja.

  Imajući u vidu navedeno, poslovanje Brčko-gas osiguranje d.d. u dosadašnjem radu, a posebno u protekloj 2014. godini, može se smatrati izuzetno uspješnim.

  Sposobnost prilagođavanja tržišnim uslovima uz istovremeno ispunjavanje svih obaveza prema svojim osiguranicima predstavljaju garanciju za sigurno i profitabilno poslovanje. Uspješnost u poslovanju postignuta je intenzivnim ulaganjima u razvoj preduzeća, tehnologiju i ljudske resurse.

  Dio ostvarene dobiti će biti uložen u dalji razvoj ovog preduzeća, a uprava će i dalje raditi na njegovoj tržišnoj ekspanziji, kao i na uvođenju novih usluga osiguranja u cilju proširenja ponude – navode iz ovog osiguravajućeg društva, pri čemu posebno ističu da je dosadašnja uspješnost u poslovanju granacija sigurnosti svih njihovih klijenata koji su im ukazali povjerenje.

  (Marketing / Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje