Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izvršeni pretresi na više lokacija na području TK

Preuzmite sliku

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata, dana 23.07.2020.godine izvršili pretrese na više lokacija na području Tuzle, Gračanice, Gradačca, Živinica, Banovića i Srebrenika.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja: 2 pakovanja pvc folije sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 2 pakovanja pvc folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 18 komada tableta mendilex, 6 komada tableta diazepam, 1 digitalna vaga, 1 drobilica, 1 gasni pištolj, 1 signalni pištolj, 1 okvir za automatsku pušku, 4 naprave koje asociraju na minsko-ekspolzivna sredstva, 1 auto-prikolica, 1 kosilica, 12 tona uglja, traktor, vozilo terenac, 2 mobilna aparata, 1 SIM kartica, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom Tužilaštvu TK-a će biti dostavljeni izvještaji protiv: B.H. rođen 1992.godine iz Gračanice A.D. rođen 1996.godine iz Gradačca, I.D. rođen 1990.godine iz Gradačca, A.K. rođena 1993.godine iz Srebrenika, A.N. rođen 1990.godine iz Živinica, M.Š. rođen 1986.godine iz Tuzle i H.D. rođen 1988.godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona će biti podneseni Izvještaji protiv: M.Š rođen 1986.godine iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, Dž. S. iz Čelića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krađa, J.R.rođen 1991.godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti.

Zatim, protiv S.S.rođen 1976.godine, J.S. rođen 1990.godine, S.R.rođen 1959.godine, S.R.rođen 1983.godine, E.R.rođen 1983.godine i O.R.rođen 1955.godine, svi iz Živinica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Krađa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,