Četvrtak, 29. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Za Panonska jezera sezona nije gotova, ali za fontanu na Trgu slobode jeste  (FOTO)

Preuzmite sliku

Trg slobode važi za najveći trg u Bosni i Hercegovini, na čijem se prostoru nalazi i rekonstruisana zgrada Baroka iz austrougarskog perioda. Poseban ukras Trga upravo i jeste centralno mjesto gdje se nalazi velika fontana čije spoljašnje zidove krase ornamenti stećaka srednjovjekovne Bosne.

Proteklih godina, praksa je bila da se fontana pušta u rad početkom proljeća i da radi sve do kasne jeseni. Međutim, ove godine već krajem avgusta, fontana je prekrivena zaštitnom ceradom.

  • fontana-prekrivena-tuzla (2)
  • Obzirom da su najave metorologa za prvu polovinu mjeseca septembra izuzetno povoljne iz JKP “Pannonica” je najavljeno da se sezona kupanja produžava. I dok će brojni tuzlaci još uvijek moći da uživaju u kupanju na Panonskim jezerima, na Trgu slobode ipak neće moći da uživaju u pogledu na fontanu koja je uistinu naljepši simbol ljetnog perioda u centralnom dijelu grada.

  • fontana-prekrivena-tuzla (3)
  • Iako tačan razlog zbog kojeg je fontana već spremljena za “zimski san” ne znamo, pretpostavljamo da je u pitanju prevencija zbog aktuelnih radova na rušenju zgrade stare Opštine Tuzla, obzirom da će ovaj dio grada u narednim danima biti veliko radilište.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,