Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Za mjesec dana počinju radovi na proširenju puta od Šićkog prema Kreki

sicki
Preuzmite sliku

Vlada Federacije BiH je obezbijedila novac za izgradnju modernog puta na zapadnom ulazu u Tuzlu, od petlje Šićki Brod do bolnice Kreka. Sa radovima se međutim kasni, jer nisu bili riješeni imovinsko pravni odnosi.

\"sicki\"U toku je pribavljanje potrebnih dozvola i taj dio posla bi trebao biti završen u roku od mjesec dana, najavljeno je iz Službe za komunalne poslove Općine Tuzla.

\”Općina Tuzla je mjesecima nastojala postići dogovor sa vlasnicima zemljišta od Šićkog Broda do Kreke, kako bi počela izgradnju puta. Osim rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u toku je i prepravka projektnih nacrta puta Šićki Brod – Kreka, koja treba omogućiti novu gradnju, tako da ne dođe do izmještanja komunalnih instalacija, parovoda i drugih objekata uz postojeću cestu\”, kazao je Aid Berbić, zamjenik šefa Službe za komunalne poslove Općine Tuzla, prenosi RTV SLON

Put na ulazu u Tuzlu biće istog tipa kao sjeverna i južna saobraćajnica, sa ostrvom i po dvije trake. Moderniji put doprinijet će bezbjednosti u saobraćaju.

Sa radovima se kasnilo jer lokalna vlast, u čijoj je nadležnosti izuzimanje zemlje, mjesecima nije mogla postići dogovor sa vlasnicima. Kada je i to riješeno, prema najavama, Vlada Federacije BiH je osigurala oko 16 miliona maraka za ovu trasu, dugu oko pet kilometara.

Iz Službe za komunalne poslove Općine Tuzla najavljuju da bi radovi trebali početi za mjesec dana.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: