Nedjelja, 26. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Udruženje kupaca “SPO 15. maj” organizira nove proteste: Idemo sada odlučno, jače i masovnije do useljenja u svoje stanove

Prevareni, opljačkani i obespravljeni kupci, stanova, garaža i poslovnih prostora u SPO “15. maj” u Tuzli pozivaju sve da se najozbiljnije shvati situacija u kojoj se nalaze…

Uzmimo stvar u svoje ruke, izađimo masovno na ulice i izborimo se za svoju imovinu. Druge nam nažalost nema u ovakvoj pravnoj državi, navode iz UK SPO “15. maj” Tuzla.

Pozivamo vas da bez isprike dođete na PROTEST koji će se održati u četvrtak, 15.02.2018.god. Okupljanje će početi u 12:00 – 12:30h ispred zgrade „SPO 15.maj“ a dalje kretanje će biti uredno prijavljeno u MUP-u.

Protestima tražimo HITNO i bez odlaganja sprovođenje Odluka donesenih na Gradskom vijeću u 11. mjesecu 2017 godine a koje još nisu sprovedene.  Ne trebaju nama deklarativne Odluke, one se moraju odmah sprovesti!

 • Hitno i bez odlaganja tražimo da Gimprom i Šabovići odmah nastave sa daljom gradnjom objekta ili da Grad nađe način i uvede drugog izvođača kao na zgradi STADION TUŠANJ te da se zgrada završi u što skorijem roku i etažira a što je načelnik Imamović i obećao.

  Na protest pozivamo također i sve građane Tuzle koji suosjećaju sa našom patnjom sve ove godine, kao i komšije, naročito iz zgrade Sjenjak D bloka, Bulevara, Brčanske Malte ali i sve druge građane Tuzle da nam se pridruže.

  Pozivamo također i sve ranije prevarene kupce u zgradama koje je Giprom gradio da nađu vremena i podrže nas!

  Pozivamo i druga Udruženja građana da se slodarišu s nama i dođu na protest. Poseban poziv upućujemo svim medijima da proprate ovaj događaj jer nam je njihovo prisustvo velika potpora!

  Sve se može kad se hoće – to svi znaju!!  Ali izgleda danas je to moguće postići samo pritiskom na vlast i odgovorne u ovoj aferi!

  Nažalost, potreban je i pritisak na tužilaštvo koje zapravo nikoga iz politike ne procesuira, nema očitovanja tužioca o krivcima po Krivičnoj prijavi u ovom slučaju.  Tužilaštvu poručujemo: Izvucite predmete iz ladica i rješavajte ih konačno!

  Nas politika ne zanima samo useljenje u svoje stanove!

  Idemo sada odlučno i jače i masovnije nego do sada sve do konačnog useljenja u naše stanove !!!

  Biće nam lakše dobiti ovu bitku ako ste s nama, navode iz Udruženje kupaca SPO 15.maj Tuzla Tuzla, 09.02.2018.god.

  Tri dana prije najavljenih protesta 12. februara zakazana je i press konferencija povodom novih dešavanja vezanih za završetak objekta “SPO 15. maj” na kojoj će predstavnici Udruženja upoznati javnost sa trenutnom situacijom.

  Press konferencija će biti održana Sali za sastanke Hotela Tuzla od 10:00 sati.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,