Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Učenik KŠC “Sv.Franjo” iz Tuzle pobijedio na Državnom takmičenju iz informatike

Preuzmite sliku

U prostorijama Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Sarajevo u nedjelju 28. maja održano je 21.državno takmičenje iz informatike za učenike srednjih škola u BiH.

Učenik IV.razreda Opće Gimnazije KŠC „Sv.Franjo “ iz Tuzle Azur Đonlagić, ponovo je zablistao na državnom takmičenju iz informatike BHOI 2017 osvajanjem 1.mjesta u izuzetno jakoj konkurenciji informatičkih talenata iz cijele BIH.

Ovom plasmanom Azur je ponovno postao član reprezentacije BIH na sljedećem svjetskom prvenstvu iz informatike koje će se održati od 28.7. do 4.8. 2017 u Teheranu, IR Iran.

Kuriozitet predstavlja informacija da je Azur već član matematičke reprezentacije BIH koja će se takmičiti na 58. Matematičkoj olimpijadi u Brazilu od 12.-23.6.2017 godine.

“Azur na čini ponosnim od osnovne škole pa kroz cijelo gimnazijsko školovanje jer je do sada osvojio skoro sva takmičenja iz matematike, informatike i fizike na kojima se je uzeo učešće, te smnatramo da mu predstoiji izvanredan period studija i velika akademska karijera” – ističu iz KŠC “Sveti Franjo”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje