Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli u 39. godini života preminuo Kristijan Smiljanić osnivač i vlasnik kompanije “Leftor”

Preuzmite sliku

Danas je u Tuzli u 39. godini života preminuo Mr. Sci. Kristijan Smiljanić, dipl.ing.el.teh., direktor i vlasnik kompanije “Leftor”.

Kako saznajemo Smiljanić je već određeni period imao zdravstvenih problema zbog čega je bio podvrgnut i operaciji srca. Nažalost danas je izgubio najvažniju životnu bitku uslijed prestanka rada srca.

Smiljanić je prije više od deset godina uspješno pobijedio karcinom, te nastavio sa uspješnim razvijanjem kompanije i realizacijom brojnih uspješnih ideja.

– Dragi prijatelji, sa velikom tugom u srcu vas obavještavamo da smo ostali bez našeg voljenog Kriše. Nama u Leftoru bio je daleko više od direktora. Izgubili smo prijatelja i učitelja, a Kristijan je otišao na zasluženi odmor… navodi se na zvaničnoj Facebook stranici kompanije.

Kristijan Smiljanić i kompanija “Leftor” koju je osnovao omogućavala je mnogim mladim ljudima da tokom studiranja ili nakon završenog visokoškolskog obrazovanja unaprijede svoje znanje i vještine u IT sektoru, dobiju prvo zaposlenje u struci, a mnogi od njih su kasnije osnovali i vlastite kompanije na osnovu znanja i iskustva koje su stekli radeći u “Leftoru”.

Smiljanić je bio vizionar i veoma predan poslu kojim se bavio. Iza sebe ima uspjepšno realizovane brojne projekte poput on-line platformi knjiga.ba, tanjir.ba, pracenje.ba eros.ba. i mojWeb.ba.

Idejni je tvorac aplikacije “Afazija” koja je namijenjena osobama s teškoćama u jeziku, govoru, čitanju, pisanju i računanju.

Kompanija Leftor d.o.o. Tuzla je osnovana 2006. godine. Početni kapital je vlasnik, Mr. Sci. Kristijan Smiljanić, dipl.ing.el.teh., obezbjedio pobjedom na konkursu austrijskog programa za podsticanje poduzetništva pri Univerzitetu u Tuzli, kao nagradu za najbolje pripremljen i prezentiran poduzetnički biznis plan.

Redakcija portala Tuzlanski.ba izražava duboku sućut porodici Kristijana Smiljanića, njegovim kolegama i zaposlenicima. Također želimo iskazati veliki zahvalnost na podršci koju je redakcija portala Tuzlanski.ba imala u svojim počecima od strane Kristijana Smiljanića i kompanije Leftor.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje