Ponedjeljak, 15. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli se prodaje penthouse u vrijednosti od 828.000 KM

Preuzmite sliku

Svjedoci smo da su se cijene nekretnina proteklih godina konstantno rasle kako u Tuzli tako i cijeloj Bosni i Hercegovini, te je mladim bračnim parovima sve teže riješiti stambeno pitanje.

Ekspanzija gradnje u Tuzli novih stambenih jedinica ne jenjava, dok je potražnja također velika što je između ostaloga uz mnoga poskupljenja građevinskog materijala i cijene rada i dovelo do sve skupljih kvadrata stanova.

Trenutno je u Tuzli aktuelno nekoliko gradilišta, dok će uskoro kako saznajemo biti započeti i novi projekti investitora na novim lokacijama. Jedan od objekata koji je trenutno u izgradnji je i onaj investitora kompanije Deling Invest iz Tuzle, “Banja Residence”, koji u ponudi ima luksuzni penthouse od 160 metara kvadratnih uz 90 metara kvadratnih terase.

Ova luksuzna stambena jedinica oglašena je na platformi za prodaju Olx.ba uz navedenu cijenu od 828.000 KM.

 • U fotogaleriji pogledajte kako će izgledati ova luksuzna nekretnina koja se nalazi tik uz teniske terene, te kompleks Panonskih jezera koja se nalaze u srcu Tuzle.

  Cijena ove nekretnine pomalo zvuči nevjerovatna obzirom na standard bh. građana. Međutim, vjerujemo da će i ova atraktivna nekretnina brzo dobiti svog vlasnika.

  “Banja Residence” Arhitektonski zadatak prilikom dizajniranja stambenog objekta Banja Residence u Tuzli je bio razvijati dizajn u pravcu nekog usvojenog arhitektonskog elementa koji je aplikativan na cijeli objekat i koji će se na objektu čitati kao kontinuirani patern. S obzirom da je glavna fasada objekta jugozapadna i problem zaštite od sunca trebalo je riješiti u istom kontekstu.

  Ova usvojena ideja, rezultirala je i osnovnim materijalom a to je svijetlo drvo ili drveni dekor u kompaktnoj ploči. Osim vrlo toplog vizualnog efekta, koji će čitavom kvartu dati jedan sasvim drugi doživljaj, to je i materijal koji je primjenjiv kako na punim plohama tako i na griljama, te objekat pakuje u monovolumen što je i bio cilj. Volumeni potkrovlja svjesno su tamni kubusi, koji kao struktura ” kuća na kući ” namjerno pričaju novu priču. I treći elemenat je boja atrija koja je u našem slučaju boja sunca i ona definira dvorište.

  Cijeneći da je estetski elemenat jedino opravdan ako je i funkcionalan, rješenje smo našli u ovojnici fasade koja svojim pravilnim kosim elementima tvori omekšanu i pokretnu liniju terasa – lođa po horizontali.Po vertikali, te kose plohe postaju idealno mjesto za vertikalne sklapajuće skrinove – grilje, koje se nižu po pravilnom redu.

  Bitan elemenat koncepta je i dvoetažni otvor u fasadi atrija. Osim što vizualno otvara dvorište prema teniskim terenima i zelenoj škarpi, označava natkriveno mjesto ulaza u lamele, a i terasom na prvom spratu sa dvostranim pogledom omogućava druženje komšija, uživanje u tenisu kao i provjetravanje dvorišta.

  Principijelno objekat je tretiran kao ” zeleni ” objekat a u skladu sa naprednim graditeljskim trendovima. Primjena zelenih terasa i ravnih terasa sa drvećem u velikim saksijama, koji od objekta prave malu zelenu oazu je ultimativni cilj.

  Na taj način, čitava fasada, na obje lamele postaje zavjesa koja uvezuje estetski, štiti od sunca a i pogleda ako treba, te mogućim pomjeranjem grilja u različite položaje, daje stalno novu sliku odnosno dinamiku čitavom susjedstvu.

  Pogledajte video prezentaciju stambenog objekta Banja Residence

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,