Utorak, 3. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

U Lovačkom domu “Stara Majevica” održani “Lovački susreti 2023.”: Upriličena izložba i podjela lovačkih trofeja

Preuzmite sliku

Lovačko društvo “Tuzla” organizovalo je danas u Lovačkom domu “Stara Majevica” manifestaciju “Lovački susreti 2023.”, u kojoj su učestvovali lovci i gosti sa područja Tuzlanskog kantona.

Uz takmičenje u pravljenju lovačkog gulaša, gađanju glinenih golubova, ocjenu, smotru i reviju lovačkih pasa, te takmičenje mladih članova u gađanju vazdušnom puškom, 17 sekcija Lovačkog društva “Tuzla” je učestvovalo na tradicionalnim “Lovačkim susretima 2023.” na Staroj Majevici.

Ova tradicija je nastala 2013. godine i održavala se svake godine izuzev pandemijske. Ono što ih raduje je sve veći broj učesnika, pa ih je ove godine bilo oko 500.

“Ove godine smo upriličili i izložbu i podjelu lovačkih trofeja s obzirom da prema Zakonu o lovstvu imamo obavezu da izvršimo obradu i ocjenu za sve trofeje koji se u toku lovne godine ustrijele. Ove godine smo podjelu trofeja planirali u sklopu ove manifestacije tako da su oni izloženi u šadrvanu ispred lovačkog doma. Moram istaći da sve što se radi na ovom lokalitetu, na području Stare Majevice, ima veliku podršku od strane Grada Tuzla, gradskih službi i javnih preduzeća, kao i mnogih prijatelja, privrednika Lovačkog društva Tuzla bez čije pomoći ovaj kompleks ne bi ovako izgledao”, govori Siniša Vareškić, predsjednik Lovačkog društva Tuzla.

Prisutne je obišao i gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, koji je istakao značaj ovakvih susreta.

“Vidimo jedan prelijepi ambijent i druženje i vidimo koliko su ovakvi susreti značajni. Danas je ovdje bio veliki broj različitih takmičenja tako da vidim da svi koji su danas tu došli dišu punim plućima i uživaju punim srcima. Želim da istaknem da grad Tuzla u kontinuitetu već dugi niz godina podržava naše lovačko društvo, ove manifestacije i pravi je partner svim lovcima grada Tuzla”, rekao je gradonačelnik Lugavić.

Lovački dom “Stara Majevica” građani mogu posjetiti svaki dan osim ponedeljka i uživati u lovačkim specijalitetima i prirodi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje