Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Za pet kilometara bit će skraćen put od centra grada do Međunarodnog aerodroma (VIDEO)

Preuzmite sliku

Na današnjoj 47. sjednici Kolegija gradonačelnika prihvaćen je prijedlog Odluke o pristupanju izrade Zoning plana Južne gradske obilaznice.

Riječ se o izgradnji koridora koji bi povezao i značajno umanjio put od centra Tuzle do Međunarodnog aerodroma Tuzla sa sadašnjih 13 na 8 kilometara od centra grada.

Radi se o magistralnom putu koji bi po izgradnji, bio u nadležnosti Federalne direkcije cesta. Također, ove godine je planirana i izgradnja četiri umanjivača brzine odnosno ležeća policajca u naselju Stupine, kao i izgradnja kružnog toka na raskrsici kod Tenisa i semaforizacije na raskrsnici kod Livnice.

Osim navedenih, u toku 2019.godine planirane su i sljedeće aktivnosti: Sanacija kolovoza dijela Sjeverne gradske saobraćajnice na potezu bolnica Kreka – Irac, sanacija kolovoza u ulici Goli brijeg, sanacija kolovoza u ulici Tuzlanskog odreda, sanacija puta prema mezarju “Hidani”, sanacija kolovoza transverzalne saobraćajnice na potezu
BKC – raskrsnica Irac, izgradnja i rekonstrukcija ceste Tušanj – Mandići, sanacija dijela puta u romskom naselju na Krojčici, sanacija putne infrastrukture u ulici Ahmeta Kobića, MZ S.Han, kao i sanacija puteva u MZ Š.Brod, Bukinje i Husino.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje